Ugunsgrēkā Rēzeknē gājis bojā 12 gadus vecs bērns

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ugunsgrēkā Rēzeknē šonakt gājis bojā apmēram 12 gadus vecs bērns, portāls TVNET uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

(Ziņa papildināta ar informāciju no Valsts policijas 3. - 4. rindkopā.)

Naktī uz otrdienu plkst.02.29 ugunsdzēsēji devās uz Viļānu ielu Rēzeknē, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienstāva koka dzīvojamā mājā ar atklātu liesmu deg dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 12 gadus vecs bērns. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.06.01, un notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 12.nodaļas - par nonāvēšanu -, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Ģimene, kurā noticis traģiskais negadījums, līdz šim nebija nonākusi tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā.

Savukārt pirmdienas vakarā plkst.08.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Helēnas ielu Alūksnē, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar dūmiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.9.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl pirmdien plkst. 23.11 tika saņemts izsaukums uz Cesvaines novada Cesvaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas, gulta un starpsiena piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja astoņus cilvēkus, no kuriem apmēram 55 gadus vecs vīrietis bija saindējies ar degšanas produktiem un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.00.07 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī - laika posmā no šā gada 9.janvāra plkst.6.30 līdz 10.janvāra plkst.6.30 - VUGD saņēma 31 izsaukumu: 13 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji arī devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete, malka, dīvāns, trīs vieglās automašīnas un divi šķūņi.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Rēzeknes novada Vērumu pagastā ar virvi izvilka purvainā vietā iestigušu zirgu, savukārt Inčukalna novada Inčukalna pagastā izcēla gravā esošu stirnu, kas saviem spēkiem nespēja izkļūt no tās laukā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu