Daugavpils šā gada budžets būs par € 27 miljoniem lielāks nekā pērn

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: / LETA

Daugavpils pašvaldības šā gada budžets solās būt nepilni 106 miljoni eiro jeb par aptuveni 27 miljoniem eiro lielāks nekā pērn, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Daugavpils domes Finanšu nodaļas vadītāja pastāstīja, ka tik ievērojams budžeta pieaugums ir saistīts ar daudzu lielu Eiropas Savienības fondu atbalstīto projektu realizāciju pilsētā. Lielākie no tiem ir saistīti ar degradēto industriālo teritoriju revitalizāciju, pirmsskolas izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšanu un mācību vides modernizāciju izglītības iestādēs.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) skaidro, ka pašvaldībā ir izveidota pietiekami efektīva budžeta līdzekļu izlietošanas sistēma: «Pērn Daugavpilī tika realizētas praktiski visas plānotās programmas, turklāt budžeta ieņēmumu daļa par desmit miljoniem eiro pārsniedza izdevumu daļu. Šā gada pašvaldības budžets ir attīstības budžets visās sfērās, kas dos iespēju realizēt ļoti daudzus projektus un idejas.»

Lielākā daļa izdevumu - 44% budžetā paredzēti izglītībai. Ekonomiskajai darbībai paredzēts novirzīt 16%, atpūtai, kultūrai un reliģijai - 10%, sociālajai aizsardzībai - 10%, pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai - 9%, vispārējiem valdības dienestiem - 6%, vides aizsardzībai - 2%, sabiedriskās kārtībai un drošībai - 2% un veselībai - 1% no kopējiem budžeta līdzekļiem.

Daugavpils pilsētas pašvaldības 2017.gada budžeta apstiprināšana plānota domes ārkārtas sēdē 16.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu