Augšlīgatnē izdemolēts pērn izbūvētais gājēju un velosipēdistu ceļa apgaismojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Uz Vidzemes šosejas (A2) Augšlīgatnē, gājēju un velosipēdistu ceļa posmā no 63,9. līdz 65.kilometram, nozagti astoņi LED gaismekļi, pavēstīja AS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Tas noticis naktī no 17. uz 18.janvāri. Katrs šāds gaismeklis maksā 410 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa). Izdemolēti arī četri balsti, uz kuriem montē gaismekļus. Tiem izrauti un nozagti kabeļi. Kopumā šīs zādzības un vandālisma rezultātā nodarīti zaudējumi 3920 eiro apmērā. Gājēju un velosipēdistu ceļš Augšlīgatnē ir izbūvēts pērn rudenī.

Savukārt naktī uz 10.janvāri uz Tallinas šosejas (A1) pretī Minhauzena muzejam pie Duntes ir atskrūvēti četri apgaismojuma balsti un izzagti apgaismojuma aizsargautomāti (drošinātāji), izrauti apgaismojuma kabeļi un nozagtas kabeļu spailes, kā arī četri komutāciju lūku vāki. Kopumā nodarīti zaudējumi gandrīz 400 eiro apmērā.

Par abiem zādzību gadījumiem Valsts policija ir ierosinājusi kriminālprocesus.

«Katru gadu uz Latvijas valsts autoceļiem tiek nozagtas vai sabojātas ceļazīmes, drošības barjeras, luksofori, apgaismojums, sabiedriskā transporta pieturas un cits autoceļu aprīkojums. Zādzību un vandālisma sekas ir ne vien materiālie zaudējumi, kas ik gadu ir vairāki simti tūkstošu eiro, bet pats svarīgākais - tādā veidā tiek apdraudēta autoceļu lietotāju drošība, jo autoceļu aprīkojums galvenokārt kalpo tam, lai uzlabotu satiksmes drošību vienā vai otrā ceļa posmā,» klāstīja LVC.

Pērn kopumā valsts ceļu aprīkojuma zādzību un bojājumu rezultātā ir nodarīti zaudējumi 160 000 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu