Tukuma novada pašvaldības ieņēmumi šogad plānoti par 4,6% lielāki nekā pērn

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tukuma novada pašvaldības šā gada ieņēmi ir plānoti 32 309 876 eiro apmērā, kas ir tikai par 4,6% vairāk nekā 2016.gadā sākotnēji plānotie 31 048 731 eiro.

2017.gadā novada infrastruktūras un ekonomiskā attīstība ir plānota, īstenojot Eiropas Savienības finansētos projektus, kā arī nosakot budžetā finansējumu mērķmaksājumiem un noteiktu objektu rekonstrukcijai un būvniecībai ar budžeta un aizņēmuma līdzekļiem.

Lielākais pašvaldības ieņēmumu avots ir nodokļi, lielākā daļa no tiem - 15 643 412 eiro - ir iedzīvotāju ienākumu nodoklis.

Nenodokļu ieņēmumus 2017.gadā plānots iekasēt 412 747 eiro apmērā. Šos ieņēmumus veido peļņas daļa no pašvaldībā esošo dzīvokļu izīrēšanas, valsts un pašvaldību nodevas, naudas sodi un sankcijas, kā arī ieņēmumi no pašvaldības īpašumu pārdošanas.

12 877 528 eiro plānots iegūt no valsts mērķdotācijām un dotācijām. Transferti plānoti par 7,3% lielākā apjomā nekā 2016.gadā. Tā, piemēram, no valsts budžeta pašvaldība saņems 500 000 eiro sporta halles būvniecībai pie Tukuma 3.pamatskolas, 20 000 eiro Tukuma Nevalstisko organizāciju apvienībai biroja tehnikas iegādei, tikpat Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa izveidei, Pūres kultūras namam inventāra iegādei paredzēti 2900 eiro, bet dzīvnieku patversmes darbības nodrošināšanai - 1900 eiro.

Savukārt kopējie budžeta izdevumi plānoti 35 763 831 eiro apmērā, kas ir par 4 461 498 eiro vairāk nekā 2016.gadā. Tas saistīts plānoto aizņēmumu Tukuma 3.pamatskolas stadiona un sporta zāles būvniecībai.

Lielākais izdevumu īpatsvars - 61% - budžetā ir atbalsts izglītībai, kultūrai un sportam paredzēta desmitā daļa, sociālajai palīdzībai un pakalpojumiem 8%. Tā kā pašvaldības prioritāte ir izglītība, izglītības sfērai paredzētie līdzekļi paredzēti par 32,51% lielāki, lēmuši deputāti.

Novada pārvaldei - domei un pašvaldībai - paredzēti 2 642 375 eiro, pašvaldības ceļu un ielu infrastruktūras sakārtošanai - 881 792 eiro. Lielākie darbi Tukuma pilsētā ar Eiropas Savienības fondu finansējumu ir Stacijas, Vilkājas, Purva, Slocenes un Parādes ielu rekonstrukcija. Ar pašvaldības finansējumu Jauntukuma mikrorajonā tiks izbūvēts automašīnu stāvlaukums un gājēju ietve Alīnes ielā, novada pagastos tiks izbūvētas grantētās ielas.

2 446 578 eiro paredzēti pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai. Turpināsies ielu apgaismojuma izbūve pilsētā un pagastos, tiks sākta Meierovica pieminekļa izbūves pirmā kārta, kā arī veikti citi darbi.

Savukārt izglītības jomas finansēšanai paredzēti 21 709 043eiro. 2017.gadā ir plānots pašvaldības līdzfinansējums skolēnu ēdināšanai skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs, savukārt daudzbērnu ģimenēm, ar celiakiju slimojošajiem un bērniem invalīdiem tiek nodrošināta 79% atlaide ēdināšanai, plānots līdzfinansējums skolēnu ceļa izdevumu segšanai, lai apmeklētu izglītības iestādes. Ir paredzēts līdzfinansējums bērnu vasaras nometnēm un piecu izglītības iestāžu jubileju pasākumiem, kā arī citi atbalsta instrumenti.

Sociālajai palīdzībai un sociālajiem pakalpojumiem atvēlēti 2 952 234 eiro.

Savukārt Tukuma novada pašvaldības speciālo budžetu veido Dabas resursu nodoklis un Autoceļa fonda ieņēmumi - kopā 840 627 eiro. Dabas resursa nodokļa ieņēmumi tiek plānoti lietus ūdeņu savākšanai, attīrīšanai, strūklaku apkalpošanai, atkritumu savākšanai, ūdens paraugu analīžu veikšanai, latvāņu pļaušanai un citiem izdevumiem, kas saistīti ar vides aizsardzību novadā.

Atbilstoši Tukuma novada Attīstības programmā 2015.–2021.gadam noteiktajām Tukuma novada vidēja termiņa prioritātēm 2017.gadā plānots īstenot nozīmīgus investīciju projektus pilsētā un pagastos.

Izglītības jomā 2017.gadā tiks sākti būtiski infrastruktūras uzlabošanas darbi Tukuma pilsētas vispārējās izglītības iestādēs - Tukuma Raiņa ģimnāzijā, Tukuma 2.vidusskolā, Birznieka-Upīša 1.pamatskolā, Tukuma 2.pamatskolā, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Irlavas sporta namā plānots uzstādīt energoefektīvu apgaismojumu ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu. Ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu tiks organizēti dažādi izglītojoši pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei.

Ar ERAF līdzfinansējumu plānots pabeigt Melnezera, Vilkājas, Purva ielas būvniecību. 2017.gadā plānots sākt Parādes, Slocenes ielas būvniecību, kā arī organizēt Stacijas ielas būvdarbu sākšanas darbus. Rezultātā tiks sekmēta uzņēmējdarbības attīstība Tukuma pilsētā, uzsver pašvaldībā. Pagastos ar ELFLA līdzfinansējumu plānots pārbūvēt 15 pašvaldības autoceļu posmus ar grants segumu 43,7 kilometru garumā, veicinot uzņēmējdarbības attīstību Tukuma novada teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu