No «Saskaņas» izslēgtie Hadarovičs un Miloslavskis nodibinājuši partiju «Liepāja kvadrātā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Liepājā nodibināta jauna reģionālā partija «Liepāja kvadrātā», informēja partijas dibinātājs, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks tūrisma un investīciju jautājumos Jurijs Hadarovičs.

Partijas dibināšanas sapulcē 28.janvārī Liepājas Latviešu biedrības namā piedalījušies vairāk nekā 200 dalībnieku, kas ir pietiekams skaits, lai nodibinātu politisko spēku. Partijas nosaukumā ietvertā matemātiskā operācija - kāpināšana kvadrātā - šajā gadījumā simbolizējot Liepājas izaugsmi un tiekšanos uz augšu. Partijas statūtos tiek lietots nosaukuma vārdiskais pieraksts «Liepāja kvadrātā», taču publiski partija sevi reprezentēs ar īso matemātisko pierakstu.

Par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Hadarovičs, bet par valdes priekšsēdētāja vietnieku - Romans Miloslavskis. Partijas valdē darbosies arī Igors Glazunovs, Ella Veinberga, Jana Petrenko, Pauls Leflers un Vadims Jakubovs.

Dibināšanas sapulcē apstiprināti partijas statūti un darbības mērķi.

«Liepāja kvadrātā» sevi pozicionē kā centrisko partiju, kuras biedru rindās nebūšot pieņemami nacionāli radikāli uzskati. «Mums nav pa ceļam ar radikāļiem un nacionālistiem - ne latviešu, ne krievu. Mēs būsim draudzīgi centriski,» jau pirms partijas dibināšanas uzsvēra Hadarovičs. «Mūsu galvenais mērķis ir Liepājas attīstība un labklājība,» skaidroja jaundibinātās partijas vadītājs.

«Liepājā kvadrātā» būšot reģionāla partija Liepājas mērogā, un tās pirmais izvirzītais īstermiņa mērķis esot veiksmīga piedalīšanās 3.jūnijā gaidāmajās Liepājas pilsētas domes vēlēšanās. Par to, cik daudz deputātu vietu partija cer iegūt Liepājas domē un ar kādām partijām tā varētu sadarboties, vēl esot pāragri runāt, jo vispirms jānokārto juridiskās formalitātes un jāsaņem partijas reģistrācijas apliecība, kas būšot tuvāko pāris nedēļu jautājums.

Jau ziņots, ka Liepājas vicemērs Hadarovičs un Liepājas domes deputāts Miloslavskis par jaunas partijas dibināšanu paziņoja pēc tam, kad pērn jūlija beigās sociāldemokrātiskā partija «Saskaņa» pavēstīja par šo divu savu līdzšinējo pārstāvju Liepājas domē izslēgšanu no «Saskaņas». Hadarovičam un Miloslavskim pārmeta «priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšanu» un «pārmērīgu sadarbību ar Liepājas mēru Uldi Sesku,» aģentūrai LETA pastāstīja «Saskaņas» Kurzemes reģiona koordinators un Liepājas nodaļas valdes loceklis Valērijs Agešins.

Skaidrojot šo lēmumu, Agešins iepriekš pauda, ka šie deputāti atbalstīja vairākus lēmumus, kas bija pretrunā ar priekšvēlēšanu programmu un nodaļas valdes lēmumiem, piemēram, viņi nobalsoja par cenu paaugstināšanu Liepājas sabiedriskajā transportā pagājušajā gadā, par līdzekļu piešķiršanu rallijam Liepājā u.c.

«Šie cilvēki vairāk sadarbojušies ar Liepājas partiju un Uldi Sesku nekā ar «Saskaņas» biedriem,» skaidroja Agešins.

«Saskaņa» pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšanām pirmo reizi spēja iekļūt valdošajā koalīcijā. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās Seska vadītā Liepājas partija nespēja iegūt absolūto vairākumu, tāpēc septiņiem saviem deputātiem koalīcijā piepulcēja trīs «Saskaņas» deputātus - Hadaroviču, Miloslavski un Naumu Vorobeičiku, savukārt opozīcijā tika atstāti pieci deputāti no nu jau likvidētās Reformu partijas. Hadarovičs domē ieguva vadošu amatu, kļūstot par domes priekšsēdētāja vietnieku tūrisma un investīciju jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu