Rinkēvičs Durbē slavē Meierovica pašaizliedzīgo darbu Latvijas labā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) šodien Durbē piedalījās pirmā Latvijas ārlietu ministra un diplomāta Zigfrīda Annas Meierovica 130.jubilejas atceres svinīgajos pasākumos, kur akcentējis viņa paveikto pašaizliedzīgo darbu Latvijas labā, informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Uzrunājot klātesošos svētbrīdī Durbes evaņģēliski luteriskajā baznīcā, ministrs uzsvēra Meierovica pašaizliedzīgo darbu Latvijas labā, panākot Latvijas starptautisko atzīšanu, uzņemšanu Tautu Savienībā un Baltijas valstu savienības noslēgšanu.

Viņš bija arī pirmais Latvijas diplomātiskais pārstāvis ārvalstīs, kurš lika pamatus Latvijas ārlietu dienesta izveidei.

«Ar spēcīgu gribu, ar patiesu ideju apveltīti cilvēki var daudz. Tādēļ ir īpaši svarīgi atcerēties tos cilvēkus, pateicoties kuriem mums šodien ir neatkarīga, demokrātiska un starptautiski atzīta valsts. Jau pavisam drīz svinēsim Latvijas valsts simtgadi un tādēļ novēlu ikvienam apzināties un saprast, kāda vērtība mums ir dota. Meierovica gars ir dzīvs arī šodien. Paldies tiem, kuri katru dienu ar savu darbu stiprina valsti, un atcerēsimies, ka par savu valsti ir jāpastāv arī ikdienā,» teica Rinkēvičs.

Atceres pasākuma dalībniekus uzrunāja arī Durbes novada priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Radzevičs («Durbes, Vecpils, Dunalkas vienotais saraksts»), Saeimas deputāts Edgars Putra (ZZS) un rakstnieks Jānis Ūdris.

Priedienu kapos pie bijušā ārlietu ministra mātes Annas Meierovicas kapa vietas tika nolikti ziedi un noturēts piemiņas brīdis.

Pie Durbes muzeja - toreizējā doktorāta un Meierovica dzimšanas vietas - Rinkēvičs un Radzevičs atklāja Latvijas pirmajam ārlietu ministram veltītu piemiņas plāksni.

Atklāšanas pasākumā ministrs uzsvēra, ka novada iedzīvotāji var būt lepni par izcilā valstsvīra saikni ar Durbi, un šī piemiņas zīme ir cieņas un piemiņas simbols vienam no Latvijas valsts izveidotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu