Liepājas ostā pēkšņi nogrimis zvejas kuģis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

Trešdienas rītā Liepājas ostā pēkšņi un ļoti strauji nogrimis zvejas kuģis «Vētra», vēsta portāls «liepajniekiem.lv». Tirdzniecības kanāla krastā no ūdens ārā rēgojas tikai pāris pīķi, ar ko iezīmē tīklu atrašanās vietas, bet ūdenī redzama daļa kuģa.

Kā informēja Liepājas ostā, ap astoņiem no rīta konstatēts, ka zvejas kuģis ir sasvēries uz sāniem un tajā ieplūst ūdens. Kuģa īpašnieks nekavējoties sazinājās ar Ostas dienestu un lūdza atsūtīt tehniku, kas no kuģa izsūknētu tajā ieplūdušo ūdeni, bet, kamēr tehnika ieradusies notikuma vietā, kuģis jau bija pilnībā nogrimis.

Zvejas kuģis «Vētra» pieder SIA «Express Cargo». Uzņēmuma pārstāvis pastāstīja, ka vēl iepriekšējā dienā kuģis darbināts un tas bijis tehniskā kārtībā. Arī kuģa saimniekiem notikušais ir nepatīkams pārsteigums.

Neviens cilvēks uz kuģa nav atradies, un tā īpašnieki pieļauj, ka sūci kuģa korpusā, kas ir no plāna alūmīnija, radījis ledus. Pēc tam straumes, kas naktī nesušas ūdeni no jūras puses, ielauzušās kuģa tilpnē, un tādēļ kuģis nogrimis.

Zvejas kuģa saimnieki patlaban meklē ūdenslīdēju stropētāju, kurš piekabinātu nogrimušo kuģi celtnim, kā arī celtni kuģa izcelšanai no ūdens.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve (VUGD) Inta Šaboha TVNET pastāstīja, ka izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts ap plkst.8.22. Tirdzniecības kanālā nogrimis kuģošanas līdzeklis, un no tā izplūdusi eļļa aptuveni 100 kvadrātmetru platībā. Pašlaik VUGD turpina darbu notikuma vietā.

www.liepajniekiem.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu