Rēzeknē zem auto mēģina novietot radioraidītāju; aizdomās tur policistu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rēzeknē zem policijas redzeslokā iepriekš nonākušā Jevgēnija Čiževska automašīnas mēģināts novietot radioraidītāju. Aizdomās par šo rīcību tiek turēts kāds vietējais policijas darbinieks.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē informēja, ka naktī uz 13.februāri policija saņēmusi divus izsaukumus uz kādu adresi Zilupes ielā. Pirmajā izsaukumā, kas saņemts plkst. 00.45, kāds 1977. gadā dzimis vīrietis ziņojis, ka zem viņa auto esot novietots kāds aizdomīgs priekšmets.

Ieradušies notikuma vietā, likumsargi izņēmuši aizdomīgo priekšmetu, kas vizuāli atgādinājis elektrosakaru ierīci.

Trīs stundas vēlāk tas pats zvanītājs ziņojis par konfliktu starp viņu un kādu policijas darbinieku. Pēc sākotnējās informācijas, policists netālu no zvanītāja mājas bija novietojis sev piederošo automašīnu un naktī devies tai pakaļ. Savukārt Čiževskis uzskata, ka tieši šīs mašīnas īpašnieks bijis tas, kas mēģinājis novietot zem viņa mašīnas aizdomīgo priekšmetu.

Saistībā ar notikušo VP Ludzas iecirknī sākts kriminālprocess pēc Kriminālprocesa XIV nodaļas - Noziedzīgi nodarījumi pret personas pamattiesībām un pamatbrīvībām -, nozīmētas ekspertīzes.

Kādas tieši personas figurē minētajā kriminālprocesā, policija neatklāj, aizbildinoties ar izmeklēšanas noslēpumu, bet skaidro, ka tā gaitā tiks izvērtēts gan gadījums ar aizdomīgo priekšmetu, gan policista iespējamā saistība ar to.

Policijā atklāja, ka Čiževskis policijas redzeslokā iepriekš vairākas reizes nonācis saistībā ar likumpārkāpumiem, kas bijuši saistīti ar transportlīdzekļiem, tostarp kāda dārga traktora zādzību.

LNT raidījums «Degpunktā» vēsta, ka izmeklēšanas gaitā izvirzītas trīs versijas. Pirmā paredz, ka Čiževskis pats pielicis iekārtu mašīnai, lai diskreditētu policiju. Otrā saistīta ar policijas darbinieka rīcības izpēti, savukārt trešajā tiek pieļauts, ka ap automašīnu darbojies vēl kāds cits cilvēks.

Pašlaik tiekot lemts par lietas nodošanu policijas Iekšējās drošības birojam, kas izmeklē likumsargu veiktus pārkāpumus. «Degpunktā» pieļauj, ka policisti gribējuši aizdomās turamā automašīnai uzstādīt izsekošanas ierīci, taču operācija nogājusi greizi. Nav zināms, vai operācija bijusi sankcionēta vai ne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu