Saistībā ar katastrofālajiem autoceļiem aicina izsludināt ārkārtas stāvokli Bauskas novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bauskas novada deputāti šodien domes ārkārtas sēdē nolēma aicināt Ministru kabinetu (MK) izsludināt novadā ārkārtas stāvokli valsts grants ceļu kritiskā stāvokļa dēļ, informēja domē.

Deputāti akceptēja Bauskas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības konsultatīvās padomes 1.marta rezolūciju «Valsts vietējo autoceļu stāvoklis astoņos Bauskas novada pagastos» un pieprasīja MK izsludināt ārkārtas situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli un noteikt nekavējoši veicamos nepieciešamos pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai.

Uz domes ārkārtas sēdi bija ieradušies 11 no 17 Bauskas novada domes deputātiem. Lēmums par lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju pieņemts vienbalsīgi.

Jau vēstīts, ka Bauskas novada uzņēmēji rezolūcijā valdībai un ministrijām pieprasa tūlītēju, saskaņotu valsts un pašvaldību politiku, kas balstīta uz izpratni par valsts vietējo grants autoceļu nozīmes un saglabāšanas nepieciešamību, pretējā gadījumā iedzīvotāju aizbraukšana no valsts turpināsies un apsīks uzņēmējdarbība novadā.

Rezolūcija, kurā norādīts, ka Saeimai un valdībai jābeidz izturēties pret ceļiem kā pret traucējošu sadaļu valsts budžetā, kurai finansējumu var viegli izsvītrot uz vairākām desmitgadēm, nosūtīta Valsts prezidentam, Saeimas deputātiem, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, Finanšu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Satiksmes un Ekonomikas ministrijai, Latvijas Pašvaldību savienībai, VAS «Latvijas Valsts ceļi», Bauskas novada domes deputātiem.

Pieņemtajā rezolūcijā uzsvērta nepieciešamība steidzami veidot valstisku mehānismu grants ceļu glābšanai un atjaunošanai, nosakot galvenās prioritātes, tajā skaitā finanšu atbalsta un nodokļu politikas saskaņošanu. Padome, pirms pieņemt rezolūciju, iepriekš organizēja tikšanās ar iedzīvotājiem novada pagastos un uzklausīja viņu viedokli. Pieaicinot ceļu būves speciālistus, pagastos tika veikta ceļu apsekošana, identificējot problemātiskos ceļus, konstatējot būtiskos defektus, ceļu uzturēšanas vājās vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu