Rīt Pļaviņu novada pašvaldība uz Daugavas plāno izmēģināt jaunu ledus zāģi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīt, 8.martā, sanākot Pļaviņu novada Civilās aizsardzības komisijai, uz Daugavas ledus plānots izmēģināt jaunu ledus zāģi, aģentūru LETA informēja komisijas un novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde (Jēkabpils reģionālā partija).

«To darīsim nevis tāpēc, lai iekustinātu ledu, bet tāpēc, lai testētu zāģi,» skaidroja viņa.

Pļaviņās uz Daugavas vēl ir nekustīga ledus sega, nelielas ledus kustības novērotas vien upes malā. Pēc makšķernieku sniegtās informācijas, aiz pilsētas ledus biezums sasniedz 20-40 centimetrus. Arī ūdenslīmenis upē nav augsts.

«Jābūt kaut kādam grūdienam, lai ledus sakustētos,» Žilde lēš, ka līdz ledus sakustēšanās Pļaviņās varētu paiet kāda diena, taču piebilst, ka izmaiņas upē precīzi paredzēt ir grūti, tās ietekmē augštecē notiekošais.

Kā ziņots, ledus sablīvējumi un sastrēgumi Daugavā stiepjas daudzu kilometru garumā no Daugavpils līdz Pļaviņām, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra iegūtie dati no Eiropas Kosmosa aģentūras pavadoņa «Sentinel-1».

Lielākie sastrēgumi konstatēti posmā no Daugavpils līdz Līvānu novada sākumam. Jersikas un Līvānu pusē upē ir salīdzinoši maz ledus, nākamais lielākais sastrēgums novērots lejpus Jēkabpils un līdz Pļaviņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu