Drusti un Jaunpiebalga pievērš uzmanību ceļam, stādot tajā kartupeļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Drustu un Jaunpiebalgas pagasta iedzīvotāji izveidojuši video, kurā pievērš uzmanību lauku ceļu bijušajā Cēsu rajonā sliktajam stāvoklim, stādot ceļa posmā kartupeļus.

Pagastu iedzīvotāji apvienojušies domubiedru grupā «P29» un uzsver, ka ceļš Vidzemes šoseja-Drusti-Jaunpiebalga (P29) pašlaik ir piemērots nevis auto un divriteņu satiksmei, bet gan izskatās pēc izvagota lauka.

«Šis ceļš ir dzīvības un saimnieciskā artērija Drustu pagasta iedzīvotājiem, pa kuru tie var nokļūt līdz vienīgajam apkārtnes bankomātam, aptiekai un benzīntankam. Pa to brauc skolu autobusi, uz tuvāko slimnīcu jāsteidz Jaunpiebalgas ātrās palīdzības brigādei, kā arī pasažierus jāved satiksmes autobusam Rīga-Jaunpiebalga-Rīga,» skaidro domubiedru grupa.

Izšķīdušajā ceļa posmā, kas redzams video, 13.marta vakarā iestiga starppilsētu autobuss. Tā šoferim spēkratu izdevās «izšūpināt» no dubļiem,

bet apkārtnē dzīvojošos, kuri ikdienā spiesti mērot šo ceļu, negadījums pamudināja paust neapmierinātību ar ceļa stāvokli.

Video uzņemts 14.martā pēc tam, kad attiecīgajā ceļa posmā autoceļu uzturētājs bija veicis greiderēšanu.

Labots Drustu ceļš, kurā iedzīvotāji iestādīja kartupeļus

Labots Drustu ceļš, kurā iedzīvotāji iestādīja kartupeļus, aģentūra LETA noskaidroja valsts AS «Latvijas valsts ceļi» (LVC) Cēsu nodaļā.

Savukārt uzņēmuma pārstāve Anna Kononova informēja, ka, tāpat kā uz lielākas daļas ceļu ar grants segumu, arī uz šī ceļa līdz ar atkusni ir iestājies šķīdonis un ceļš ir uzrūdzis. Autoceļam Rauna - Drusti - Jaunpiebalga šīs problēmas ir vērojams ne tikai Jaunpiebalgas galā. Grūtāk izbraucamajās vietās un iesēdumos valsts AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» vakar un šodien iebēris šķembas.

Šogad šim valsts reģionālajam autoceļam ir paredzēta seguma atjaunošana posmā no Vidzemes šosejas līdz Lubūža ezeram. Pašlaik notiek iepirkuma procedūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu