VVC vērtē arī Rēzeknes mēra saziņu sociālajos tīklos krievu valodā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts valodas centrs (VVC) pievērsies Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča komunikācijas sociālajos tīklos vērtēšanai.

VVC direktora vietniece Ingrīda Bērziņa portālu TVNET informēja, ka tiek vērtēts Bartaševiča sniegtās informācijas svešvalodās raksturs, vietnes piederība un citi jautājumi, kas ir būtiski, lai izlemtu, vai noticis pārkāpums.

Valsts valodas likums nosaka, ka valsts un pašvaldības iestādes sabiedrības informēšanai paredzēto informāciju sniedz tikai valsts valodā un tikai atsevišķos izņēmuma gadījumos - svešvalodā. Savukārt Bartaševičs savā «Facebook» profilā ar pilsētas iedzīvotājiem komunicē ne tikai latviešu un latgaliešu, bet arī krievu valodā.

Jau ziņots, ka VVC piesprieda sodu Rīgas mēram Nilam Ušakovam («Saskaņa») par pašvaldības īstenoto saziņu sociālajos tīklos arī svešvalodās - krievu un angļu valodā. Ušakovs sodu samaksājis no savas kabatas un norāda, ka saistībā ar sev nelabvēlīgo tiesas spriedumu atstāt spēkā VVC sodu vērsīsies Satversmes tiesā un Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Tāpat VVC sācis pārbaudi arī par atstādinātā Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») rīcību, skatītājus kultūras namā «Jūras vārti» uzrunājot krievu valodā, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Iepriekš par neatbilstošām valsts valodas zināšanām administratīvo sodu saņēmis arī Zilupes mērs Oļegs Agafonovs, kurš pašlaik savas zināšanas uzlabojis un turpina strādāt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu