Jelgavā šogad īstenos vairākus vērienīgus projektus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nemainīgas ir Jelgavas pilsētas prioritātes – izglītība, pilsētas infrastruktūras attīstība un uzņēmējdarbības veicināšana. Jelgavas pašvaldībai šogad no valsts budžeta izdevies piesaistīt valsts mērķdotācijas pašvaldības objektiem 1 005 000 eiro apmērā, kas paredzēti četru nozīmīgu projektu realizācijai. Kopā ar pašvaldības finansējumu tas ļaus īstenot jumtu izbūvi brīvdabas estrādei un slidotavai Pasta salā, ierīkot futbola laukumu Kārklu ielā 6, ko īstenos biedrība «Futbola klubs «Jelgava«», kā arī nodrošināt aktīvās atpūtas laukuma renovāciju Ozolskvērā.

Uzsākot vairāku lielu projektu realizāciju, šogad pašvaldība sāks apgūt gandrīz 15 miljonus eiro, kas tiks ieguldīti pilsētas ielu sakārtošanā.
Ņemot vērā pilsētas prioritātes, vērienīgākie projekti Jelgavā šogad tiks realizēti izglītības iestādēs un infrastruktūras attīstībā – Jelgavas Valsts ģimnāzijas rekonstrukcija, Tehnoloģiju vidusskolas un bērnudārza «Sprīdītis» energoefektivitātes paaugstināšana, ēkas Zemgales prospektā 7 pārbūve, jauna stadiona izbūve pie 4. sākumskolas, Atmodas ielas, Rubeņu ceļa, Loka maģistrāles, Prohorova, Neretas un Garozas ielas rekonstrukcija, degradētās vides sakārtošana bijušās rūpnīcas «Būvdetaļas» teritorijā un Lielupes krasta nostiprināšana ar mērķi šai vietai piesaistīt jaunus rūpniecības uzņēmumus.
Vērienīgākais no projektiem ir plānotā Loka maģistrāles rekonstrukcija posmā no Aviācijas ielas līdz Jelgavas pilsētas administratīvajai robežai, modernizējot nozīmīgu tranzīta un kravu transporta maršrutu pilsētā. Neretas, Prohorova un Garozas iela tiks rekonstruēta, sakārtojot degradēto vidi depo mikrorajonā, bet Rubeņu ceļa rekonstrukcija notiks sadarbībā ar Ozolnieku novada pašvaldību. Savukārt Atmodas ielas rekonstrukcija posmā no Dobeles šosejas līdz Dambja ielai un Rūpniecības ielas rekonstrukcija posmā no Filozofu līdz Tērvetes ielai jau ir sākusies.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu