Stelpes iedzīvotāji neapmierināti ar pasta nodaļas slēgšanu un piedāvājumu pakalpojumus saņemt bibliotēkā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Vecumnieku novada Stelpes ciema iedzīvotāji, tiekoties ar VAS «Latvijas pasts» Zemgales reģiona vadību, pauduši neapmierinātību par pasta nodaļas slēgšanu un pasta pakalpojumu nodrošināšanu vienu stundu bibliotēkā, uzzināja Vecumnieku novada pašvaldībā.

No aprīļa Latvijas Pasts mainījis pasta nodaļas darbības modeli, proti, pagasta pasta nodaļa slēgta, bet pakalpojumi tiek nodrošināti pagasta bibliotēkā katru darbdienu vienu stundu.

Sākotnēji tika plānots, ka pakalpojumi tiks nodrošināti no plkst.11.30 līdz 12.30, taču, kā skaidroja bibliotēkas vadītāja Rita Matuševa, no plkst.12 līdz 13 iestādē ir pusdienas pārtraukums, bet trešdienas ir metodiskās dienas.

Pakalpojumu sniegšanai izraudzītā stunda neapmierināja arī citus iedzīvotājus. Viņi apšaubīja iespēju šajā īsajā laikā nodrošināt pasta pakalpojumu pieejamību visiem gribētājiem, turklāt tiem, kuri ar sabiedrisko transportu brauc no Nīzeres, tie vispār būs liegti, jo konkrētajā laikā - no plkst.11.30 līdz 12.30 - pagasta centrā nokļūt nav iespējams.

Līdz ar iedzīvotāju iebildumiem darba laiks mainīts, un turpmāk pasta pakalpojumi pieejami bibliotēkā katru darba dienu no plkst.13 līdz 14.

Nepieņemams vietējiem šķiet arī piedāvājums apmeklēt Vecumnieku pasta nodaļu, jo problēmas rodas gan piemērota sabiedriskā transporta izvēle, gan papildu izdevumi.

«Latvijas pasts» gan uzsver, ka iedzīvotājiem ir iespēja saņemt nepieciešamos pakalpojumus savā dzīvesvietā, zvanot pastniekam un darot zināmas savas vajadzības.

Gan iedzīvotājiem, gan pašvaldībai joprojām nav skaidrs, cik iedzīvotājiem izmaksās pastnieka apmeklējums mājās, tāpēc pašvaldība vērsusies «Latvijas pastā» pēc papildu informācijas, aģentūru LETA informēja Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja Aiga Saldābola (RA).

Pirmdien, kad pasta pakalpojumus sāka sniegt bibliotēkā, tie bijuši nepieciešami diviem Stelpes iedzīvotājiem, savukārt dienās, kad notiek pensiju izmaksa, pasta pakalpojumus izmanto vidēji pieci līdz septiņi seniori, stāstīja domes vadītāja.

Pašlaik pašvaldība nav saņēmusi lūgumu no iedzīvotājiem nodrošināt transportu līdz bibliotēkai Stelpē vai pasta nodaļai Vecumniekos, taču nolemts, ka pašvaldības atbalsta iespējas tiks izskatītas pēc mēneša, kad būs skaidrs, vai iedzīvotājiem jauns modelis sagādā lielas grūtības.

Lielas bažas vietējie pauž arī par to, vai laikus tiks piegādāti laikraksti, jo «Latvijas pasta» darbiniece, kas strādā bibliotēkā, nodrošina arī periodikas izvadāšanu un citus pakalpojumus vietējo dzīvesvietās.

«Pasts pamato, ka viņiem Stelpes nodaļa ir bijusi nerentabla. Pašlaik citos pagastos pasta nodaļas strādā un «Latvijas pasta» pārstāvis mums teica , ka tās arī turpinās darbu,» informēja Saldābola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu