Armijas mācībās Madonas novadā piedalīsies ASV helikopteri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Madonas novada Mārcienā otrdien, 11. aprīlī, norisināsies Nacionālo bruņoto spēku mācības «Gaisa Vanagi» («Sky Hawks»), kurās piedalīsies vairāk nekā 140 karavīru un zemessargu, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Mācības atbalstīs ASV 10.kaujas aviācijas brigāde ar helikopteriem «UH-60 Black Hawk» un «CH-47 Chinook».

Mācību «Gaisa Vanagi» mērķis ir uzlabot sadarbību ar sabiedrotajiem no ASV un trenēties veikt uzbrukuma un aizsardzības uzdevumus, tai skaitā kaujā apdzīvotā vietā.

Mācībās būs pārstāvēti Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes 2.kājnieku bataljons, Zemessardzes 3. brigādes 25.kājnieku bataljons un ASV 10.kaujas aviācijas brigādes vienība «Fēnikss».

Šā gada 1.martā Rīgas Starptautiskajā lidostā ieradās divas ASV Gaisa spēku transportlidmašīnas «C-5» ar pieciem helikopteriem «UH-60 BlackHawk» un ASV 10.kaujas aviācijas brigādes vienības «Fēnikss» karavīriem, demonstrējot stratēģisko spēju pārvietot tehniku ātrā laikā.

Ministrija aicina neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās vietās.

Mācību laikā tiks pielietota mācību munīcija un imitācijas līdzekļi, kā arī notiks kaujas imitācija apdzīvotā vietā. Vēršam uzmanību, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem vai paaugstinātu trokšņa līmeni, militārajiem gaisa kuģiem veicot pārlidojumus. Iespēju robežās operatīvā informācija par to būs pieejama Nacionālo bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu