VL-TB/LNNK aicinājums Liepājas domē nesadarboties ar «Saskaņu» un «Liepāju kvadrātā» negūst atsaucību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) Liepājas nodaļa aicinājusi Liepājas partiju un biedrību «Liepājnieki» pēc nākamajām domes vēlēšanām nesadarboties ar «Saskaņu» un «Liepāju kvadrātā», taču abas uzrunātās partijas atteikušās parakstīt šādu apņemšanos.

VL-TB/LNNK Liepājas nodaļas sagatavotajā memorandā Liepājas partija un biedrība «Liepājnieki» tika aicinātas nākamajā Liepājas domes sasaukumā neveidot koalīciju ar partijām «Saskaņa» un «Liepāja kvadrātā», kā arī kopīgi stiprināt nacionālās intereses un valsts drošību.

Tomēr šim aicinājumam nav atsaukusies ne Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija, ne domes opozīcijas deputāta Jāņa Vilnīša izveidotā biedrība «Liepājnieki», kas vēlēšanās startēs kopā ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA).

Kā informēja VL-TB/LNNK Liepājas nodaļas vadītājs Artūrs Butāns, līdzīgu memorandu par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās februārī parakstījušas valdības koalīciju veidojošās partijas - «Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība un VL-TB/LNNK, kas apņēmušās saskaņot un koordinēt partiju aktivitātes priekšvēlēšanu posmā, kā arī pēc vēlēšanām neveidot koalīciju ar partijām «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai».

Arī Liepājā memoranda mērķis būtu kā solījums vēlētājiem, it īpaši tiem, kuriem ir svarīgas nacionālās intereses un kuriem nav pieņemama pretējas ideoloģijas paudēju darbība domes koalīcijās, skaidroja Butāns.

«Neredzam iespēju strādāt koalīcijā ar partiju «Saskaņa», jo tās pārstāvju atsevišķi izteikumi, kā arī līgums ar [Vladimira] Putina «Vienoto Krieviju» ir mums un mūsu vēlētājam nepieņemami. Partijas «Liepāja kvadrātā» dibinātāji un vadītāji ir divi no «Saskaņas» izslēgti, nevis izstājušies biedri [Jurijs Hadarovičs un Romans Miloslavskis], tāpēc nav pamata domāt, ka viņu ideoloģiskie uzskati ir mainījušies,» norādīja Butāns.

Piedāvājums parakstīt memorandu izteikts tiem Liepājas domē jau pašlaik pārstāvētajiem politiķiem, kurus VL-TB/LNNK redz kā savus potenciālos sadarbības partnerus. Tomēr gan Liepājas partija, gan biedrība «Liepājnieki» jau paziņojušas, ka piedāvāto apņemšanās memorandu neparakstīs.

VL-TB/LNNK Liepājas nodaļas aicinājums ir izskatīts Liepājas partijas valdē, kur pieņemts lēmums neiesaistīties neviena politiskā spēka priekšvēlēšanu akcijās, norādīja Liepājas partijas biroja vadītāja Dace Gruntmane.

«Šis ir aktīvs priekšvēlēšanu laiks, kuram raksturīgi, ka katra partija strādā pie savas vēlēšanu programmas, veido kandidātu sarakstus un plāno dažādas aktivitātes, lai pievērstu vēlētāju uzmanību,», partijas valdes viedokli skaidroja tās priekšsēdētājs Sesks. «Mēs nedrīkstam izlemt vēlētāju vietā - tāda īsumā ir mūsu atbilde, jo tikai vēlēšanu rezultāts parādīs, kuri ir tie politiskie spēki, kuriem Liepājas vēlētājs deleģēs savu balsi un uzticēs strādāt pilsētas domē.»

«Liepājas partija vienmēr ir iestājusies par nacionālām vērtībām un valsts drošību gan nacionālā līmenī, gan arī Liepājā. Mūsu attieksme vienmēr ir bijusi, ka sabiedrība ir jāvieno, nevis jāšķeļ, jo katra robeža novelk šķēršļus mūsu visu - liepājnieku - mērķiem. Mēs aicinām ļaut vēlētājiem pašiem 3.jūnijā izdarīt savu izvēli, nevelkot nekādas sarkanās līnijas un neiesaistoties dažādu politisko spēku priekšvēlēšanu PR [sabiedrisko attiecību] aktivitātēs,» atbildes vēstulē aicinājuma autoriem norāda Liepājas partijas valde.

Līdzīgu viedokli pauda arī biedrības «Liepājnieki» vadītājs Vilnītis, norādot, ka biedrība piedāvāto memorandu neparakstīs.

«Mēs par katru jautājumu prasām viedokli pašiem liepājniekiem, un ikvienu liepājnieku mēs uzskatām par savējo. Mūs neviens nav pilnvarojis novilkt sarkanās līnijas, tāpēc mums nav nekādu tiesību [parakstīt memorandu]. Liepājnieki 3.jūnijā paudīs savu viedokli, un tas mums visiem būs jārespektē,» uzsvēra Vilnītis. Viņš norādīja, ka neatbalsta jebkādus mēģinājumus jau pirms vēlēšanām kaut ko dalīt Liepājas domē, kā arī pauda neizpratni, ka to mēģina darīt politiskais spēks, kas pašlaik vispār nav pārstāvēts domē.

Savukārt «Saskaņas» nosauktais Liepājas mēra kandidāts Valērijs Agešins norādīja, ka šo VL-TB/LNNK rīcību vērtē nevis kā aicinājumu konkrētiem politiskajiem spēkiem, bet gan kā publisku akciju ar mērķi pievērst iedzīvotāju uzmanību. «Nacionālā apvienība mēģina uzsildīt vecu zupu, bet nedomāju, ka būs daudz liepājnieku, kuri uz to uzķersies. 2013.gadā Liepājā viņiem tas neizdevās - rezultāts vēlēšanās bija nulle. Viņi ir viena jautājuma partija, bet pašvaldībās, kur galvenie ir saimnieciskie jautājumi, tas nestrādā,» sacīja Agešins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu