Ventspils glābējsilītē atstātais «Lieldienu bērniņš» dzimis dzemdību nodaļā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lielajā piektdienā Ventspils glābējsilītē atstātais puisēns ir dzimis slimnīcas dzemdību nodaļā, visticamāk, ka pirms piecām dienām kopš atstāšanas, TVNET pastāstīja «Baby Box» projekta vadītāja Laura Zvirbule. «Lieldienu bērniņš» ir pirmais, kas ievietots pirms pieciem gadiem atklātajā Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas glābējsilītē. Līdz ar to visas Latvijas glābējsilītes ir izpildījušas savu mazuļa dzīvību glābjošo funkciju.

«Kā Lieldienu dāvana,» par to, ka glābējsilītē ievietotais mazulis ir vesels un ņiprs, priecājas Zvirbule. Bērniņš bija silti apģērbts, līdzi bija iedoti pamperi. Par to, ka mazais nācis pasaulē mediķu uzraudzībā, un ticis kārtīgi aprūpēts, liecina nabassaite, pēc kuras par bērnu var daudz ko pateikt. Pēc tās noteikts arī bērna vecums.

Pašlaik bāriņtiesa strādā, lai nodrošinātu mazuļa nonākšanu ģimenē.

Ventspils glābējsilīte līdz šim bija vienīgā, kura ilgus gadus stāvēja tukša. Šis gadījums pierāda, ka Latvijā nav vietu, kur šī problēma nebūtu aktuāla.

Visvairāk bērnu atstāti Rīgas «baby box» – 26, Liepājas – 2, Daugavpils – 3, Rēzeknes -3, Madonas – 2, Valmieras – 2, Jelgavas – 3, Ventspils – 1. «Uzskatām, ka mērķi esam sasnieguši – katrā reģionā ir glābējsilīte. Ja kāda pašvaldība vēlas, lai tās teritorijā ir vairākas glābējsilītes, tā var vērsties pie mums,» stāsta Zvirbule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu