Plīstot ūdensvadam, atjaunotajā Vilces sākumskolā applūdušas vairākas telpas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Plīstot ūdensvadam, par vairāk nekā miljonu eiro atjaunotajā Vilces sākumskolā nedēļas nogalē applūduši pirmā stāva gaiteņi, direktores kabinets, kā arī ēkas pagrabstāvs, informēja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Problēma konstatēta vakar, kad skolā ieradās kurinātājs, lai veiktu savus ierastos darbus. Visdrīzāk, bojājums radies, plīstot ūdensvada savienojuma vietai zem boilera, kas atrodas sākumskolas pirmajā stāvā.

Vilces pamatskolas saimniecības pārzinis Agris Zaķis stāsta, ka skolas pārstāvji nekavējoties sazinājās ar būvniekiem, kas bija atbildīgi par ūdensvadu ievilkšanu būvdarbu laikā. SIA «Uzars celtniecība» pārstāvji skolā ieradās vakar, nomainot ūdensvadam savienojuma vietas pret jaunām.

Kurā no brīvdienu dienām ūdensvads plīsis, konkrēti nav zināms, tomēr zaudētais ūdens daudzums ir 200 kubikmetri, skaidroja Zaķis.

Ņemot vērā, ka skolas atjaunošanas darbi, kas izmaksāja vairāk nekā vienu miljonu eiro, noslēdzās tikai šogad un februārī noritēja telpu atklāšana, pašlaik norit pārrunas ar «Uzars celtniecība» pārstāvjiem par iespējamo nepieciešamo darbu veikšanu garantijas līguma ietvaros bojājumu novēršanai. Vislielākie zaudējumi nodarīti iestādes pirmā stāva grīdām, sienām un durvīm. Postā gājuši arī skolai svarīgi izdales materiāli, gatavojoties skolas jubilejai maijā. Ūdens no pirmā stāva notecējis arī līdz skolas pagrabstāvam.

«Par laimi lielākā daļa ūdens nonāca skolas neizremontētajā pagraba daļā, savukārt atjaunotajā pagraba spārnā mitrums jūtams samērā maz. Tā kā tur ir betona grīdas, ceru, ka lielu postījumu tur nebūs. Veicot fotofiksācijas un nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, šodien iesniegts apdrošināšanas atlīdzības pieteikums apdrošināšanas akciju sabiedrībai «Balta» un gaidām eksperta ierašanos iespējamam kompensācijas aprēķinam,» informēja pamatskolas direktore Dzidra Simanoviča.

Mācību stundas Vilces pamatskolas skolēniem šodien norit pēc ierastā grafika, savukārt pirmsskolas grupiņu bērni skolā atgriezīsies ar rītdienu.

Jau vēstīts, ka vērienīgie būvniecības darbi Vilces muižas parkā, kas paredzēja sākumskolas ēkas fasādes un iekštelpu remontus, kā arī pamatskolas apkārtnes labiekārtošanas darbus, tika sākti pērnā gada vasarā. Izsludinātajā konkursā par tiesībām veikt remontdarbus uzvarēja «Uzars celtniecība», kas sākumskolas vienkāršotos atjaunošanas darbus veica par 739 880 eiro, savukārt pamatskolas teritorijas labiekārtošanu par 386 261 eiro.

Pašlaik Vilces izglītības iestādē kopā mācās 140 audzēkņi - pirmsskolas izglītības programmā mācības apgūst 54 bērni, sākumskolas izglītības programmā ir 64 skolēni, bet Vilces pamatskolas 7-9.klašu grupā ir 22 skolēni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu