Helmanis tiesai pārmet politisku ieinteresētību, kavējoties ar pilnu sprieduma sagatavošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Neitāls /LETA

Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks (VL-TB/LNNK) Egils Helmanis, kurš kopā ar kādreizējo Ogres televīzijas īpašnieku Artūru Robežnieku apsūdzēts krimināllietā par izspiešanu grupā, tiesai pārmet politisku ieinteresētību, kavējoties ar pilna sprieduma sagatavošanu viņa lietā.

Kā aģentūru LETA informēja Helmanis, pilna sprieduma sagatavošanas termiņš minētajā krimināllietā ir pagarināts par trim mēnešiem - no 10.aprīļa līdz 10.jūlijam.

Termiņš ir pagarināts, jo pilns spriedums vēl nav uzrakstīts, taču tiesas pārstāvis nevarēja paskaidrot, kāpēc sprieduma sagatavošana ieilgusi.

Tikmēr Helmanis pilna sprieduma publiskošanas datuma atlikšanu uzskata par politiski motivētu un saistītu ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Saistībā ar to Helmanis 19.aprīlī plkst.11 Rīgā, viesnīcas «Valdemārs» 3.stāva konferenču zālē rīkos preses konferenci, kurā plašāk izklāstīs viedokli par pilna sprieduma sagatavošanas atlikšanu. Preses konferencē piedalīsies arī Helmaņa advokāts Saulvedis Vārpiņš, kurš komentēs lietas juridiskos aspektus.

Jau ziņots, ka Ogres rajona tiesa Helmanim un Robežniekam piespriedusi sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā par izspiešanu grupā.

Valsts policija 2009.gadā Helmani un Robežnieku aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kompromitējošs sižets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu