«Saskaņa» pirmo reizi kandidēs Ventspils novada domes vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sociāldemokrātiskā partija «Saskaņa» šajās vēlēšanās pirmo reizi kandidēs arī Ventspils novadā, kur tā pirms gandrīz četriem gadiem nodibināja savu teritoriālo organizāciju.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā, «Saskaņa» Ventspils novadā pieteikusi sarakstu ar četriem kandidātiem. Uz deputātu vietām novada domē kandidēs «Saskaņas» Ventspils novada nodaļas valdes priekšsēdētājs, individuālais komersants un darba aizsardzības speciālists Sergejs Galaveckis, SIA «LatIgMa» šķirošanas līnijas operatore Anita Eglīte, SIA «AlexD» valdes loceklis Aleksandrs Daņiļevičs un VAS «Latvijas Dzelzceļš» sliežu ceļu montieris Aleksandrs Ivanovs.

Kā norādīts priekšvēlēšanu programmā, «Saskaņas» mērķis Ventspils novadā ir sekmēt Eiropas Savienības fondu un cita finansējuma piesaisti projektiem, kas rada darba vietas, un veicināt iedzīvotāju, īpaši jauniešu, interesi par uzņēmējdarbību.

Viens no partijas mērķiem ir arī sniegt atbalstu ģimenēm ar bērniem - bērna piedzimšanas pabalstu un brīvpusdienas skolā. Kā norādīts priekšvēlēšanu programmā, svarīgi esot saglabāt visas izglītības un kultūras iestādes novadā un izveidot bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrus visos Ventspils novada pagastos.

«Saskaņas» teritoriālā organizācija Ventspils novada Ugālē tika nodibināta 2013.gada rudenī pēc toreizējā jauniešu centra «Ugāle» vadītāja Galavecka un viņa domubiedru iniciatīvas. Kā toreiz atzina «Saskaņas» koordinators Kurzemē, Saeimas deputāts Valērijs Agešins, Ventspils novadā politiski aktīvi līdz tam bijuši tikai divi politiskie spēki - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un «Vienotība»-, kuru pārstāvji pārsvarā veido Ventspils novada domes deputātu sastāvu. Ar «Saskaņas» nodaļas dibināšanu Ugālē novadā pie varas esošajām partijām tiks radīta konkurence, toreiz prognozēja Agešins.

Pašvaldību vēlēšanās Ventspils novadā «Saskaņa» startēs pirmo reizi. Ventspils novada nodaļas valdes priekšsēdētājs Galaveckis 2014.gada oktobrī kandidēja 12.Saeimas vēlēšanās Kurzemes vēlēšanu apgabalā ar 15.kārtas numuru, bet netika ievēlēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu