No maija maršrutā Valmiera-Valka uz eksperimenta laiku atklās ekspreša reisu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

No 2.maija maršrutā Valmiera-Valka uz eksperimenta laiku atklās ekspreša reisu, pavēstīja Autotransporta direkcijas (ATD) Sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone.

Viņa informēja, ka turpmāk darbadienās autobuss no Valkas autoostas izbrauks arī plkst.6.50, pa ceļam apstājoties pieturvietā «Strenči». Izvērtējot reisa pieprasījumu sešu mēnešu ilgā laika periodā, tiks lemts par tā iekļaušanu kopējā maršrutu tīklā.

Ekspreša reiss uz eksperimenta laiku tiks atklāts, ņemot vērā, ka no 2017.gada 1.maija tiks reorganizēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūrvienība Valkā un vairākiem iestādes darbiniekiem no Valkas būs jānokļūst Valmierā.

ATD 16.janvārī saņēma Valkas novada domes vēstuli, kurā tika lūgts veikt izmaiņas maršruta Valka-Valmiera reisu izpildes laikos.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) vēstulē ATD un «VTU Valmiera» norādīja, ka saistībā ar VID struktūrvienības Valkā reorganizāciju vēl vairāk aktualizējas jautājums par ērtu nokļūšanu Valmierā ar sabiedrisko transportu tiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo Valkā, bet strādā Valmierā. Pēc 1.maija katru dienu uz Valmieru būšot jābrauc 15 VID darbiniekiem, no kuriem septiņiem nav privātās automašīnas.

«Valkas novada domē ir vērsušies arī AS «Valmieras stikla šķiedra» pārstāvji ar aicinājumu risināt jautājumu par valcēniešiem ērtāku nokļūšanu uz darbu «Valmieras stikla šķiedrā«. Samērā daudzi Valkas iedzīvotāji strādā arī citās institūcijās Valmierā, piemēram, Vidzemes slimnīcā,» atzīmēja Krauklis.

Lielākajā daļā šo institūciju darbs sākoties aptuveni plkst.8, tādēļ Krauklis pauda uzskatu, ka būtu loģiski vai nu pārkārtot esošo autobusu maršrutu tā, lai viens no autobusiem Valmierā pienāktu plkst.7.30 vai plkst.7.45 vai arī izveidot jaunu maršrutu. Tāpat Krauklis aicināja apsvērt iespēju šim autobusam izveidot pieturvietu VID ēkas rajonā un pie «Valmieras stikla šķiedras».

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu