Vēlēšanās Pļaviņu novada domē no partijas «Latvijas attīstībai» startē četri vidusskolēni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas «Latvijas attīstībai» vēlēšanu sarakstā Pļaviņu novadā iekļauti četri vidusskolēni, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

(Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un visa ziņa.)

Igors Babaks, Rolands Kārlis Ziemelis, Gints Kapteinis un Antons Hermanis ieguvuši pamatizglītību Pļaviņu novada ģimnāzijā un pašlaik mācās vidusskolā. Savukārt partijas saraksta līderis ir AS «Sadales tīkls» tehniķis Aigars Romulis. Kopumā partija novadā startēs ar 14 kandidātiem.

Sarakstu vēlēšanās iesniegusi arī domes priekšsēdētājas Guntas Žildes pārstāvētā Jēkabpils reģionālā partija (JRP), taču, kā ziņots, pati Žilde šogad vēlēšanās vairs nekandidēs. Partijas līdere šogad būs deputāte Silga Stučka, tāpat amatu domē vēlas saglabāt deputāts Imants Siliņš. Partijas sarakstā iekļauti arī deputāti Ilona Lazda un Juris Ikaunieks, kas šajā sasaukumā ievēlēti attiecīgi no Vidzemes partijas (VP) un «Saskaņas centra» (SC). JRP sarakstā pieteikti 18 kandidāti.

Arī VP pieteikta ar 18 kandidātiem, kuru vidū ir gan esošie partijas deputāti Ainārs Arnītis un Andrejs Kačkāns, gan Ivans Burikins, kas šajā sasaukumā ticis no SC.

SC ar atsevišķu sarakstu Pļaviņu novadā šogad nestartēs.

Arī «Vienotības» sarakstā ir 18 kandidāti, kuru līderis ir domes priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss. Krēslu domē vēlas saglabāt arī Alita Kluša, kā arī Vizma Mūrniece, kas iepriekšējās vēlēšanās gan pārstāvēja VP.

Esošais deputāts - Pēteris Kalniņš - ir arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» 18 kandidātu saraksta līderis. Sarakstā līdz ar citiem kandidātiem ietverta arī skolniece Liene Lakstīgala.

Uz 15 deputātu vietām Pļaviņu novada domē kandidē 86 personas.

Jau vēstīts, ka Žilde nestartēs pašvaldību vēlēšanās jūnijā. Viņa skaidroja, ka domi vadījusi trīs sasaukumus pēc kārtas un šogad vēlēšanas nekandidēs. Žilde nezināja teikt, vai varētu turpināt darbu pašvaldībā citā amatā, taču atzina, ka «kaut kas jau būs jādara».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu