Preiļos par vairāk nekā € 11 000 atjauno gājēju ietves

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Preiļos dažādās pilsētas vietās sākušies ietvju posmu atjaunošanas darbi, informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Jau pirms Lieldienām atjaunota gājēju ietve no N.Rancāna ielas stūra kāpnēm līdz Kārsavas ielas asfaltbetona segumam. Darbu gaitā demontēti vecie un nolietotie betona bortakmeņi un plātnes, vietā ieklājot betona bruģakmens segumu.

Atjaunots arī 200 metru ietves posms gar Daugavpils ielu no «VS Teks» 2.ēkas līdz iebrauktuvei AS «Preiļu siers» rūpnīcā. Vecā ietves seguma vietā ieklāts jauns bruģis.

Savukārt Preiļu parkā ir sākti darbi, lai atjaunotu gājēju celiņa segumu no Paulāna ielas līdz pirmajam tiltiņam pie Mīlestības kalniņa, ieklājot trīs ar pusi metru platumā šķembu grants segumu.

Savukārt SIA «Preiļu saimnieks» jau sācis apkārtnes labiekārtošanu – ir izņemti vecie, pāraugušie krūmi, kas veidoja dzīvžogu gar celiņa malām, tiks atjaunota zaļā zona, savukārt pie soliņiem atpūtas vietās paredzēts veidot apstādījumus no dekoratīvajiem košumkrūmiem, lai parka apmeklētājiem būtu pavēnis un aizvējš.

Ietvju posmu atjaunošanas darbu kopējās plānotās izmaksas ir 11 235 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, darbus plānots pabeigt līdz maija beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu