VM plāno apvienot Daugavpils reģionālo slimnīcu ar pilsētā esošo Psihoneiroloģisko slimnīcu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Veselības ministrija (VM) plāno VSIA «Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca» integrēt pašvaldības daudzprofilu slimnīcā «Daugavpils reģionālā slimnīca», nodrošinot kopēju valsts un pašvaldības pārvaldījumu, liecina otrdien valdība zināšanai pieņemtais konceptuālais ziņojums.

VM norāda, ka konceptuālajā ziņojumā paredzētā rīcība valsts līdzdalības iegūšanai Daugavpils reģionālās slimnīcas pamatkapitālā un attiecīgi tālākajā gaitā veicamā slimnīcu apvienošana ir pilotprojekts reģionālās veselības aprūpes reformēšanai.

Slimnīcu apvienošana nepieciešama, lai paplašinātu pakalpojumu spektru pacientiem, kā arī, lai veicinātu sistemātisku un mērķtiecīgu pieeju slimnīcu sektora attīstīšanai, nodrošinātu efektīvu investīciju piesaistīšanu un pilnveidotu slimnīcu sektoru darbību, skaidro VM.

Ziņojumā teikts, ka slimnīcu apvienošana nodrošinātu saikni starp pašvaldības un valsts veselības aprūpes nozares stratēģiskajiem mērķiem un uzlabotu integrētu pieeju psihiatrijas pacientu ārstēšanā un slimību diagnostikā, kā arī samazinātu izmaksas slimnīcu administrāciju uzturēšanai.

Pēc VM paustā, vienota slimnīcu tīkla izveide nodrošinās veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanu, efektīvāku principu piemērošanu pacientu plūsmu organizēšanā un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības veicināšanu, kā arī efektīvāku veselības aprūpei atvēlēto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu