Liepājas Universitātē šovasar notiks aktieru kursa uzņemšana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils, 22.maijs, LETA. Liepājas Universitātē šovasar notiks uzņemšana jaunajā studiju programmā "Aktiermāksla", kurā plānots sagatavot aktieru kursu Liepājas teātrim, aģentūru LETA informēja Liepājas Univesitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Četrus gadus studējot akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Aktiermāksla", varēs iegūt dramatiskā teātra aktiera kvalifikāciju. 12 budžeta vietas šajā programmā plāno nodrošināt Liepājas pašvaldība.

17.jūnijā plkst.11 Liepājas Universitātes Atvērto durvju dienā aktiermākslas programmas interesenti aicināti uz pirmo konsultāciju, kurā varēs uzzināt par studiju procesu un profesionālā aktiera darbu Liepājas teātrī. 12.jūlijā paredzēta vēl viena konsultācija, bet iestājpārbaudījumi notiks 13.jūlijā.

Gatavojoties iestājpārbaudījumam, reflektantiem jāsagatavo prezentēšanai monologs prozā (ieteicamais apjoms apmēram viena lappuse), dzejolis (ieteicamais apjoms no trim līdz pieciem pantiem), dziesma latviešu valodā un etīde.

Uzņemšana programmā notiks pēc licences saņemšanas saskaņā ar Liepājas Universitātes uzņemšanas kārtību un grafiku.

Jau ziņots, ka Liepājas domes sēdē pieņemts lēmums par studiju programmas līdzfinansēšanu aktieru kursa sagatavošanai Liepājas Universitātē, lai 2021.gadā Liepājas teātrī ienāktu jauna profesionālu aktieru paaudze. Tā kā studiju programma ir jauna, šim mācību gadam nevarēs prasīt valsts finansējumu, līdz ar to finansējumu piešķirs pašvaldība. Jauna aktieru kursa sagatavošanai Liepājas teātra vajadzībām pašvaldība turpmākajos četros gados Liepājas Universitātei piešķirs kopumā 67 176 eiro, tai skaitā šogad - 33 588 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu