Gada laikā Šmakovkas muzeju Daugavpilī apmeklējuši vairāk nekā 7600 interesentu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpils, 25.maijs, LETA. Kopš atvēršanas brīža pagājušā gada jūnija sākumā Šmakovkas muzeju Daugavpilī apmeklējuši vairāk nekā 7600 interesentu, aģentūru LETA informēja Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā.

Latvijā lielākā šmakovkas muzeja digitālajās ekspozīcijās ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību interaktīvi ir iespēja izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Līdztekus stāstam par dzēriena tapšanu, te ir pieejama arī izsmeļoša informācija par Latgales vēsturi, kas palīdz izprast reģiona vēstures svarīgākos posmus. Muzeja ekspozīcijām ir arī izglītojoša loma, jo tās sniedz informāciju par alkohola lietošanas sekām.

Nākamnedēļ, 3.jūnijā, svinot savas pastāvēšanas gada jubileju Šmakovkas muzejs piedāvās interesentiem iepazīties ar savām ekspozīcijām par akcijas cenu. Savukārt svētdien, 4.jūnijā, visi būs gaidīti muzejā uz svinību turpinājumu. Apmeklētājus izklaidēs postfolkloras grupa "Rikši", ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties šmakovkas darināšanas meistarklasē un dzirdēt meistara stāstus.

Pasākumā paredzēta arī šmakovkas saldējuma meistarklase, ko rīkos zinātkāres centrs "Zinoo Daugavpils" un ekskursija "Iepazīsti muzeja ekspozīcijas dārgumus!" Pasākuma gaitā muzejā darbosies arī "Latgalīšu čarauneicys" zīlēšanas salons. Savukārt par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies arī koklētāja Ilona Stepiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu