Strenču novadā sāksies Zemessardzes mācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Strenču novada Plāņu pagasta teritorijā šodien sāksies Zemessardzes 22.kājnieku bataljona lauka taktiskās mācības, kurās piedalīsies aptuveni 150 zemessargu, informēja Zemessardze.

Tās būs Zemessardzes 22.kājnieku bataljona pirmā mācību cikla noslēguma mācības, kuru mērķis ir vienības kaujas spēju pārbaude.

Mācību laikā notiks militārās tehnikas un personāla pārvietošanās pa autoceļiem un to pieguļošajām teritorijām, kā arī mācību nolūkos tiks izspēlēti mācību scenārijā paredzētie taktiskie vingrinājumi meža masīvā un uz meža ceļiem Gaujas labajā krastā, meža masīvā starp Gauju un Pukšu purvu.

Kontrolposteņi tiks veidoti tā, lai pēc iespējas mazāk traucētu satiksmi. Būs izvietotas brīdinošas ceļa zīmes. Drošības nolūkos var tikt īslaicīgi ierobežota transporta un cilvēku pārvietošanās pa noteiktu meža ceļa posmu mācību elementu izspēles laikā.

Mācību scenārija izspēles laikā tiks lietoti imitācijas līdzekļi - skanēs šāvieni, sprādzieni, būs redzami dūmi. Tie neapdraud apkārtējo veselību un dzīvību.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem un trokšņiem mācību norises laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu