Sesks lūdz sākt kriminālprocesu saistībā ar viņu nomelnojošu kampaņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) vērsies ar iesniegumu pie ģenerālprokuratora Ērika Kalnmeiera, lūdzot ierosināt kriminālprocesu saistībā ar viņu nomelnojošām priekšvēlēšanu aktivitātēm.

Savukārt Liepājas partija lūgusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) izmeklēt, kāda politiskā spēka vai grupas interesēs šī kampaņa tiek veikta, informēja Sesks.

«Tik netīra kampaņa, kāda ir šobrīd, Liepājā kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas vēl nav bijusi,» sacīja Sesks. Viņš norādīja, ka Liepājā uz bankomātiem un degvielas uzpildes automātiem tiekot līmētas uzlīmes ar viņu nomelnojošu uzrakstu: «Esmu par Liepājas izmiršanu, esmu par Sesku».

Tāpat ar krāsu baloniņiem tiekot apķēpāti privātie un pašvaldības īpašumi, rakstot dažādas rupjības, tai skaitā vērstas pret Sesku. Liepājas mērs atgādināja, ka Liepājā arī izplatīts viltus laikraksts "Par ko nekad nestāstīs "Kurzemes Vārds", kurā izmantota avīzes "Kurzemes Vārds" identitāte un uz kura pirmās lapas nodrukāts virsraksts "Uldis Sesks apzog liepājniekus" un publicēti viņu un Liepājas domes nomelnojoši materiāli.

Šī izdevuma autors ir Reinis Točelovskis, kurš pats to arī neslēpj. Vaicāts, vai arī aiz visām pārējām nosauktajām aktivitātēm, viņaprāt, stāv Točelovskis, Sesks norādīja: «To vajadzētu izvērtēt attiecīgajām institūcijām, bet ir daudz pazīmju, kas par to liecina.» Pēc Seska domām, šī kampaņa, iespējams, tiek īstenota pat vairāku politisko spēku interesēs, taču konkrētas partijas viņš atturējās nosaukt, norādot: «Lai to izvērtē tiesībsargājošās institūcijas.»

«Esmu demokrātijas un tiesiskas valsts ideoloģijas piekritējs un uzskatu, ka jebkurai personai ir tiesības uz savu viedokli un ir tiesības to izteikt publiski, līdz brīdim, kamēr fakti atbilst patiesībai un informācija ir patiesa. Es saprotu, ka vārds «politiķis» šajās dienās ir kļuvis bezmaz par lamuvārdu, bet man kā katram pilsonim ir tiesības aizstāvēt savu godu,» skaidroja Sesks.

«Ņemot vērā to, ka pēdējā laikā publiskajā telpā Reinis Točelovskis kāda politiskā spēka vai grupas interesēs izplata melus un mani nomelnojošu informāciju, vakar nosūtīju Latvijas Republikas ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram iesniegumu par kriminālprocesa uzsākšanu pret Reini Točelovski par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu publisku izplatīšanu. Par saviem vārdiem ir jāatbild!» norādīja Sesks.

Točelovskis kategoriski noliedza, ka būtu saistīts ar Seska minēto uzlīmju līmēšanu un īpašumu apķēpāšanu, kā arī atkārtoja jau iepriekš apgalvoto, ka viņa aktivitātes - izdevuma "Par ko nekad nestāstīs "Kurzemes Vārds" sagatavošanu un izplatīšanu - viņš veicot tikai pats pēc savas iniciatīvas un saviem līdzekļiem, un neviens politiskais spēks viņam par to nemaksājot. Pēc viņa domām, Seskam esot viegli piedēvēt viņam kāda politiskā spēka intereses intereses, jo "tas, ko daru, ir izdevīgi visiem, kuri ir opozīcijā Seskam."

Komentējot Seska vēršanos prokuratūrā, Točelovskis sacīja: «Tas ir Seska PR gājiens. Es šaubos, vai prokuratūra iesniegumu vispār pieņems. Nevienu nepatiesu vārdu es neesmu pateicis. Visu informāciju es esmu ņēmis no publiski pieejamiem avotiem.» Savukārt, lūgts komentēt sava izdevuma virsrakstā minēto frāzi «Uldis Sesks apzog liepājniekus», Točelovskis skaidroja: «Protams, virsraksts ir skaļš, bet es neesmu teicis, ka kāds zog naudu - tekstā ir izskaidrots, ko es saprotu ar šo vārdu - Sesks nozog liepājnieku sapņus.»

Točelovskis arī norādīja, ka Seska vēršanos prokuratūrā varot uzskatīt par atbildes gājienu, jo viņš pats jau pirms tam ir vērsies Liepājas tiesā ar prasību pret Sesku par goda un cieņas aizskārumu saistībā ar Seska izteikumiem, nodēvējot Točelovski par Krievijas «trolli». Liepājas tiesā apstiprināja, ka šāds prasības pieteikums ir saņemts, bet lēmums par tā virzību vēl nav pieņemts.

Kā ziņots, Liepājas reģionālā laikraksta «Kurzemes Vārds» izdevējs sagatavojis iesniegumu tiesībsargājošajām iestādēm saistībā ar neatļautu laikraksta identitātes izmantošanu melnajā PR kampaņā, informēja SIA «Kurzemes Vārds» valdes priekšsēdētājs Ints Grasis.

Materiālā «Par ko nekad nestāstīs «Kurzemes Vārds«», kas izplatīts gan drukātā, gan elektroniskā formātā, publicēta arī saruna ar tā veidotāju Reini Točelovski, kurš, pēc paša teiktā, pārstāv demokrātijas veicināšanas fondu «Liepājas balss», kurai izveidota arī sava «Facebook» lapa.

Oficiāli gan šāda organizācija nemaz nav reģistrēta. Lai gan publiskajā telpā izskanējis pieņēmums, ka Točelovskis saistīts ar sociāldemokrātisko partiju «Saskaņa», viņš pats noliedza jebkādu saistību ar «Saskaņu» vai kādu citu politisko spēku.

Viņš apgalvo, ka visus šī materiāla sagatavošanas un izplatīšanas izdevumus, kas kopumā nepārsniedzot 1000 eiro, esot sedzis pats no savas kabatas. Viņš gan piebilda, ka esot ticies ar visiem Liepājas opozīciju pārstāvošajiem politiskajiem spēkiem, un vienīgā palīdzība, ko sniedz opozīcijas partijas, esot informatīva rakstura - oponenti palīdzot izgaismot problēmas, kuras Liepājā būtu jārisina. Nekādu finansiālu ieguldījumu neviens politiskais spēks neesot sniedzis.

«Redzot, kādā veidā tiek atspoguļota informācija Liepājas reģionālajos medijos, rodas iespaids, ka tie nav gluži objektīvi un neatkarīgi. Par daudzām problēmām netiek runāts, un informācija nereti ir vienpusīga, par labu Liepājas mēram Uldim Seskam. Es vēlos parādīt medaļas otru pusi. Lai arī es neesmu žurnālists, tādā veidā vēlos paust savu pilsonisko pozīciju,» apgalvoja Točelovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu