Bauskā parāds par apkuri nedaudz mazāks nekā pērn - ap € 400 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Noslēdzoties apkures sezonai, klientu parāds par siltumenerģiju SIA «Bauskas siltums» bija ap 400 000 eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā pērn, informēja uzņēmuma valdes loceklis Ilmārs Rūsis.

Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrības vadītājs skaidro, ka parāda samazinājums ir niecīgs, taču vasarā cer atgūt lielu daļu parādu.

Rūsis stāstīja, ka apzinīgākie klienti vasarā pārmaksā uzņēmumam par saņemtajiem pakalpojumam, lai vieglāk varētu norēķināties par apkures sezonā saņemtajiem rēķiniem. Katru vasaru avansā tiekot iekrāti «ap padsmit tūkstošiem» eiro.

Savukārt SIA «Dobeles enerģija» valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozoliņš aģentūrai LETA stāstīja, ka parādu apjoms pēc apkures sezonas noslēguma palicis apmēram iepriekšējā gada līmenī.

Lielākās rūpes siltumapgādes uzņēmumam sagādā pašvaldības uzņēmuma apsaimniekošanā esošo dzīvokļu īpašnieki, kas ir lielākie parādnieki. Savukārt juridisko personu un dzīvokļu īpašnieki kooperatīvu rēķinu apmaksas kultūru Ozoliņš uzteic.

Jau vēstīts, ka klientu parāds par saņemto siltumenerģiju Jelgavā pagājušajā apkures sezonā būtiski nav mainījies, sasniedzot 4,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja siltumapgādes uzņēmuma SIA «Fortum Jelgava» komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Parāds par siltumenerģiju uz 1.maiju Jelgavā bija 4,5 miljoni eiro, tai skaitā iedzīvotāju parāds 3,7 miljoni eiro. Pirms gada klienti uzņēmumam nebija nomaksājuši 4,3 miljonus eiro, no tiem 3,6 miljoni eiro bija privātpersonu parāds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu