Vēlēšanās aktīvākajos Zemgales novados pārdzīvo par aizbraukušajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Nobalsojošo skaits vēlēšanās aktīvākajos Zemgales novados varētu būt vēl lielāks, taču daudzi cilvēki ir aizbraukuši no valsts, aģentūrai LETA pauda Skrīveru un Viesītes novadu vēlēšanu komisijās.

Skrīveru novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Gunta Šustere stāstīja, ka novada iedzīvotāji vienmēr aktīvi piedalās vēlēšanās. «Cilvēkiem patīk pie mums nākt, komisijas meitenes ir laipnas, kultūras centrs jauki iekārtots,» viņa pauda.

Šustere prognozēja, ka kopumā vēlēšanu aktivitāte šogad varētu sasniegt 2013.gada līmeni, kad tā bija 48,8%. «Bet cilvēku ir mazāk, daļa aizbraukusi uz ārzemēm. Es redzu, ka cilvēki ir sarakstos, bet viņi ir projām,» klāstīja vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja.

Vēlēšanas novadā norit mierīgi, iecirknī ierīkota vieta, kur pieejama lupa, lai cilvēki ar sliktāku redzi varētu izpētīt deputātu kandidātu sarakstus.

Uz iedzīvotāju skaita samazinājumu uz izbraukušo rēķina norādīja arī Viesītes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ināra Elberte, kura prognozē aktivitātes kritumu.

«Apzinīgi pilsoņi, piedalās nākotnes izvēlē,» augstos aktivitātes rādītājus - 40% - komentēja Elberte.

Viesītes novadā vēlēšanas notiek bez starpgadījumiem, lai arī bijušas bažas, ka vēlēšanu iecirknī varētu pietrūkt biļetenu aplokšņu, taču tās veiksmīgi sagādātas no Jēkabpils.

Jau vēstīts, ka Skrīveru novadā, ieskaitot iepriekšējās nobalsošanas rezultātus, ir aktīvākie vēlētāji Zemgalē - savu izvēli izdarījuši 42,5% no balsstiesīgajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu