Bartaševičs: Galvenais, ka esam viesuši rēzekniešos cerību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai arī lielu šaubu par uzvaru vēlēšanās Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam (Saskaņa) nav bijis, par galveno visā šajā uzskata cilvēku atsaucību un līdzdalību.

«Man ir patiess prieks, ka šajās vēlēšanās piedalījās vairāk vēlētāju nekā iepriekšējās, ka rēzeknieši pamazām sāk ticēt, ka viņi var piedalīties politikā. Neticība, manuprāt, ir vissliktākais, kas var būt jebkurā lietā,» aģentūrai LETA atzina Bartaševičs.

Velēšanu rezultāti Rēzeknes mēram būšot milzīgs atbalsts nākamajos četros gados un šo potenciālu viņa pārstāvētais saraksta cer izmantot Rēzeknes labā. «Mēs ne ar vienu negribam konkurēt vai cīnīties, mēs vienkārši strādāsim pilsētas labā,» teica Bartaševičs.

Pašvaldības darba galvenās prioritātes turpmākajiem četriem gadiem būs atbalsts jaunu darbavietu radīšanai, šādā veidā rūpējoties arī par budžeta ieņēmumu pieaugumu. «Tā ir mūsu rezerve, ko gribam izmantot, lai beidzot galīgi izrautos no tās bezcerības, kas ir valdījusi pilsētā. Tam viss ir sagatavots - gan mēs, gan cilvēki, gan arī infrastruktūra,» uzsvēra Bartaševičs.

«Līdzšinējos astoņos gados ar Rēzeknes piemēru esam pierādījuši, ka daudzas brīnumainas lietas tomēr ir iespējamas,» teica Bartaševičs.

Jau vēstīts, ka Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi pie varas jau astoņus gadus esošā partija «Saskaņa» ar tās līderi un pilsētas galvu Bartaševiču priekšgalā, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Par «Saskaņu» savas balsis šajās vēlēšanās atdeva 59,03% pilsētā deklarēto iedzīvotāju. Šis politiskais spēks četru gadu laikā ir būtiski kāpinājis vēlēšanās gūto balsu skaitu - 2013.gadā «Saskaņas centrs» guva 48,34 vēlētāju balsis. Līdz ar to «Saskaņa» nostiprina savas pozīcijas Rēzeknes pašvaldībā.

«Saskaņa» jaunajā domes sasaukumā ieguvusi deviņas deputātu vietas, kas ir par vienu vietu vairāk nekā 2013.gadā. Domē ievēlēts pašreizējais pilsētas mērs Bartaševičs, Lidija Ostapceva, Vladimirs Bogdanovs, Aleksandrs Irišins, Aleksejs Stecs, Jānis Krišāns, Andrejs Rešetņikovs, Igors Sergejevs, Olga Strode.

Ar krietni mazāku balsu skaitu otrajā vietā ierindojas partiju apvienība, kuras sastāvā ir «Latgales partija», nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» un «Vienotība». Par šo partiju apvienību nobalsoja 12,18% iedzīvotāju. Šai partijai domē būs divi deputāti, kas jau tagad strādā pašvaldībā - Edmunds Teirumnieks un Jāzeps Korsaks.

Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība, kas guvusi 7,6% balsu, un domē vietu iegūst kādreizējais domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse. Savukārt kā pēdējā domē iekļūst partija «Vienota Rēzekne» ar 6,52% balsu. To domē pārstāvēs viens deputāts - Igors Lucijanovs.

Piecu procentu latiņu iekļūšanai domē nepārvar Latvijas Reģionu apvienības, «Latvijas attīstībai» un politiskās partijas «Alternative» kopējais saraksts - par to nobalsoja 4,66% vēlētāju. Domē neiekļūst arī Latvijas Krievu savienība ar 2,98% balsu, partija «Vienoti Latvijai» - 1,77%, partija «Savienība Latgales sirds» - 1,51%, «No sirds Latvijai» - 1,32%, apvienība «Iedzīvotāji» - 0,99%, «Eiroskeptiķu Rīcības partija» - 0,67% balsu.

Šāds vēlēšanu rezultāts nozīmē, ka mainīsies domes opozīcijas sastāvs. 2013.gadā domē bija ievēlēta arī partija «Vienoti Latvijai» un politiskā partija «Alternative».

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās piedalījās 50,59% jeb 11 723 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu