Garkalnes novadā, visticamāk, saglabāsies esošā koalīcija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Garkalnes novada pašvaldībā, visticamāk, saglabāsies esošā koalīcija.

Kā pastāstīja Garkalnes novada priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš (LZS), turpmākos četrus gadus pašvaldību varētu vadīt «vecā koalīcija», kuras sastāvā ietilpst Latvijas Zaļā partija, Latvijas Zemnieku savienība un partija «Saskaņa».

Brauze-Krastiņš gan norādīja, ka patlaban norit sarunas arī ar citiem pašvaldībā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, tos aicinot pievienoties koalīcijai, taču patlaban skaidrības par to vēl nav.

Domes vadītāja ieskatā šīs bijušas populistiskas vēlēšanas. Viņš uzsvēra, ka, pašvaldību vadot gudri, diemžēl daļai iedzīvotāju kopīga sabiedrības labuma dēļ jāsamierinās ar kādām neērtībām, taču tā, viņaprāt, iespējama novada attīstība.

Brauze-Krastiņš pastāstīja, ka, iespējams, nākotnē pašvaldībā varētu uzcelt arī jaunu skolu.

Kā ziņots, Garkalnes novadā uzvarējusi Latvijas Zemnieku savienība (LZS), kura saņēmusi 26,95% balsu, savukārt Latvijas Reģionu apvienības/«Reģionu alianses» apvienotais saraksts saņēmis 22,15% balsu, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Partija «Saskaņa» saņēmusi 16,7% balsu, partija «Vienotība» - 13,04% balsu, par Latvijas Zaļo partiju nobalsojuši 8,5%, bet nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvība»/LNNK ir saņēmusi 8,08% balsu.

Savukārt 5% barjeru nav pārvarējušas partijas «KPV LV», kura saņēmusi 2,4%, un «Vienoti Latvijai», kura saņēmusi 1,33% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu