«Tev, Jūrmalai!»/JKP sadarbībai Jūrmalas domē uzrunājusi LZS deputātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Partiju apvienība «Tev, Jūrmalai!»/Jaunā konservatīvā partija (JKP) Jūrmalā sadarbībai uzrunājusi atsevišķus Latvijas Zemnieku savienības (LZS) deputātus, pastāstīja «Tev Jūrmalai»/JKP saraksta līderis Arnis Ābelītis.

(LZS priekšsēdētāja Brigmaņa komentārs pievienots 2.rindkopā.)

Savukārt LZS priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA uzsvēra, ka no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta ievēlētie LZS pārstāvji nekad nepiedalīsies separātiskās sarunās. «Vai nu runā ar visiem ievēlētajiem ZZS pārstāvjiem, vai ne ar vienu,» akcentēja politiķis.

Viņš apstiprināja, ka pašreiz partija plāno sadarboties ar nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī runā ar atsevišķiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem. Viņš sacīja, ka ar visu ZZS sadarboties nebūtu gatavi. Partija uzrunājusi LZS pārstāvošos deputātus un nebūtu gatava sadarboties ar Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvjiem.

Cik ir šādi uzrunātie deputāti, Ābelītis atklāt nevēlējās, vien norādīja, ka pašreiz notiek sarunas, kuras cerams vainagosies ar panākumiem.

No LZS Jūrmalas domē ievēlēta Rita Sproģe, Irēna Kausiniece, Dace Riņķe un Anita Adijāne. Savukārt no LZP Jūrmalas domē ievēlēts Gatis Truksnis un Jānis Lediņš.

Jūrmalas domē kopā ir 15 deputāti. «Tev, Jūrmalai!»/JKP un VL-TB/LNNK ir sešas deputātu vietas, tāpēc, lai izveidotu koalīciju, viņiem nepieciešams vēl divu deputātu atbalsts.

Jau ziņots, ka ZZS Jūrmalas domē sadarbībai nolēmusi vest sarunas ar partiju «Saskaņa» un nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai!»/LNNK (VL-TB/LNNK), aģentūrai LETA pastāstīja Lediņš.

Partija nolēmusi sarunas par sadarbību vest ar «Saskaņu» un VL-TB/LNNK. Jautāts, kāpēc partija nevēlas sadarboties ar partiju savienību «Tev, Jūrmalai!» un «Jaunā konservatīvā partija» (JKP), Lediņš norādīja, ka viņi jau ir pateikuši, ka ZZS «negrib redzēt, tāpēc nav vērts ar viņiem sadarboties».

No 15 deputātu vietām Jūrmalas domē ZZS ieguvusi sešas, VL-TB/LNNK - divas un «Saskaņa» - trīs. Ja VL-TB/LNNK piekristu sadarboties ar ZZS, partijām kopā domē būtu astoņu deputātu vairākums, bet, ja «Saskaņa» piekristu sadarboties ar ZZS, partijām kopā būtu deviņu deputātu vairākums.

Savukārt, ja VL-TB/LNNK piekristu partiju savienības «Tev, Jūrmalai!» un JKP piedāvājumam par sadarbību, tām nepietiktu mandātu vairākuma nodrošināšanai. Līdz ar to būtu jālemj par vēl kādas partijas aicināšanu sadarboties. Tomēr VL-TB/LNNK jau pateikusi, ka nesadarbosies ar «Saskaņu», savukārt «Tev, Jūrmalai!»/JKP vēlētos, lai ZZS paliek opozīcijā. Ņemot vērā politiķu pausto, šī savienība varētu būt maz iespējama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu