Apelējot pie «sabiedrības noskaņojuma», Sesks aicina LRA uz sadarbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā vēlēšanu rezultātus un «sabiedrībā valdošo noskaņojumu», Liepājas partija Liepājas domē dotu priekšroku sadarbībai ar Jāņa Vilnīša pārstāvēto Latvijas Reģionu apvienības (LRA) sarakstu, informēja Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija).

Pēc vēlēšanām pirms četriem gadiem Sesks izvēlējās veidot koalīciju ar «Saskaņu», atraidot Vilnīti. Pēc šīm vēlēšanām Seska partija ir zaudējusi vienu mandātu «Saskaņai» un arī politiskā situācija ir mainījusies - tagad, vismaz pēc publiski paustā, LRA un «Saskaņa» esot tuvu sadarbībai, pieļaujot iespēju gāzt ilggadējo mēru Sesku.

Liepājas partija esot aicinājusi uz sarunām abas pārējās Liepājas domē ievēlētās partijas - LRA un «Saskaņu», kuras savstarpēji jau ir tikušās. Pirmās sarunas par iespējamo «sadarbības ceļu» esot notikušas ar Vilnīti.

«Mans redzējums ir tāds, ka Liepājas partija vēlēšanās ieguvusi lielāko deputātu skaita mandātu, un nākamais pēc balsu skaita ir LRA saraksts, tādēļ, ņemot vērā arī šobrīd sabiedrībā jūtamo noskaņojumu, pirmā izvēle būtu šiem politiskajiem spēkiem veidot kopīgu sadarbību. Man ir tāda pārliecība, - ja izdosies izveidot šādu darbspējīgu modeli, tad Liepājā un liepājnieki no tā tikai iegūs,» pauda Sesks.

Komentējot šo sarunu rezultātus, Liepājas mērs atzina: «Esam tikai pārrunājuši kopīgos programmas uzstādījumus un iespējamos sadarbības modeļus. Kā jau teicu pirms vēlēšanām, mums ir svarīgi nodrošināt, lai izdodas pilsētā realizēt tās ieceres, kam pamatus esam ielikuši iepriekšējos gados - jauni un modernizēti bērnudārzi, jaunas sporta bāzes, mūsdienīgas un jaunas darbavietas, pensionāru dienas centri, plašāks sociālais atbalsts liepājniekiem u.c.»

«Šobrīd gan sarunās esam paņēmuši pauzi, jo LRA rīt vēl ir paredzēta tikšanās ar liepājniekiem, kurā uzklausīs viedokli par viņu vēlamo sadarbības partneri koalīcijā,» piebilda Sesks.

Kā ziņots, vakar Liepājā sekmīgi noslēgušās pirmās sarunas starp LRA un «Saskaņu». Līdz ar to publiskajā telpā izskanēja minējumi, ka ārpus jaunās Liepājas domes koalīcijas varētu palikt ilggadējā Liepājas mēra Seska vadītā Liepājas partija.

Tomēr, kā šodien atzina LRA saraksta pārstāvis Vilnītis, sabiedrība esot sadalījusies divās daļās un esot jūtams liels spiediens - vieni uzstājot, ka latviskajām partijām kopā jāveido koalīcija, bet citi tikpat skaļi paužot, ka domes koalīcija jāveido bez pašreizējā Liepājas mēra Seska vadītās Liepājas partijas. Līdz ar to esot nolemts sarunās ieturēt pauzi. Rīt Vilnīša pārstāvētā biedrība «Liepājnieki» organizēs diskusiju, kurā ļaušot liepājniekiem izlemt par LRA darbības modeli jaunajā domes sasaukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu