Sešas partijas plāno varas maiņu Saldus novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saldus novadā sešu partiju pārstāvji parakstījuši vienošanos par sadarbību, kas paredz pašreizējās varas nomaiņu Saldus novada domē.

Vienošanos parakstījušie deputāti ar savu parakstu apliecinājuši, ka Saldus novada domes priekšsēdētāja amatam atbalsta Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvi Reini Doniņu, bet domes priekšsēdētāja vietnieka amatam - Māri Zustu no Latvijas Zaļās partijas (LZP).

Kā aģentūru LETA informēja Zusts, vienošanos par sadarbību parakstījuši desmit jaunievēlētie deputāti no sešiem sarakstiem - LZP, LZS, Jaunās konservatīvās partijas (JKP), Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP), politiskās partijas «KPV LV» un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK).

Vienošanās neiekļauj pašreizējās domes priekšsēdētājas Indras Rassas pārstāvēto Latvijas Reģionu apvienību (LRA) ar četriem deputātiem un no partijas «Vienotība» ievēlēto domes priekšsēdētājas vietnieku Didzi Konuševski. Vienošanos nav parakstījuši divi no četriem LZS domē ievēlētājiem deputātiem - Ilze Kļava un Viktors Drukovskis.

«Mēs esam par pozitīvām pārmaiņām un domes attieksmes maiņu - attiecībā pret uzņēmējiem un visiem novada iedzīvotājiem,» uzsvēra Zusts. Vaicāts, vai tik daudzām partijām nebūs grūti vienoties kopīgam darbam, viņš sacīja: «Protams, no vienas puses, vieglāk ir strādāt, ja koalīcijā ir viena vai divas partijas. Taču, manuprāt, šis [sešu partiju] sadarbības modelis ir ļoti pateicīgs, jo tas disciplinē, liek deputātiem vairāk runāt un diskutēt gan ar sabiedrību, gan savā starpā, lai panāktu labāko kopmpromisu.»

Pašlaik vēl nav zināms konkrēts datums, kad varētu sasaukt jaunās domes pirmo sēdi.

Jau ziņots, ka vēlēšanās Saldus novadā pašreizējās domes priekšsēdētājas pārstāvētā LRA ieguvusi ieguvusi četras deputātu vietas, un tikpat deputātu mandātus saņēmusi arī LZS. Trīs deputāta mandātus saņēmusi LZP, bet divus - JKP. Pa vienai deputātu vietai ieguvušas partijas «Vienotība», LSDSP, VL-TB/LNNK un «KPV.LV».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu