Vairākās Zemgales domēs priekšsēdētājus vēlēs nākamās nedēļas beigās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Vairākās Zemgales pašvaldībās jaunos domju priekšsēdētājus paredzēts ievēlēt nākamās nedēļas beigās, noskaidroja aģentūra LETA.

15.jūnijā plkst.13 uz pirmo domes sēdi sanāks jaunā sasaukuma Jaunjelgavas novada deputāti.

Pašvaldību vēlēšanās Jaunjelgavā ir uzvarējis līdzšinējā domes priekšsēdētāja Gunta Libeka vadītais «Vienotības» saraksts, kuram turklāt ir izdevies nostiprināt pozīcijas, iegūstot deviņas no 15 deputātu vietām.

Zaļo un zemnieku savienība Jaunjelgavā ir ieguvusi 27,58% balsu un četrus deputātu mandātus, bet «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 15,27% un divas deputātu vietas.

Savukārt Ozolnieku novada domē par jauno priekšsēdētāju tiks lemts 16.jūnijā plkst.14.

Jau vēstīts, ka Ozolnieku novada domē pašvaldību vēlēšanās ir iekļuvuši visi seši kandidējušie saraksti, bet visvairāk balsu ir savākusi līdzšinējā pašvaldības vadītāja Pētera Veļecka Latvijas Zemnieku savienība (LZS). LZS ir ieguvusi 26,45% balsu un četrus deputātu mandātus. Līdzšinējā sasaukumā LZS domē bija piecas vietas.

Pa trim vietām Ozolnieku novada domē ir ieguvušas Latvijas Reģionu apvienība, «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un Latvijas Zaļā partija, savukārt pa vienai vietai Ozolnieku novada domē ieguvušas partijas «Saskaņa» un «Vienotība».

Nedēļu vēlāk, 21.jūnijā, notiks Auces novada domes jaunā sasaukuma deputātu pirmā sēde. Precīzāks sēdes norises laiks pašlaik nav zināms, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Šēfere-Šteinberga.

Jau vēstīts, ka Auces novadā pārliecinoši uzvarējusi ilggadējā mēra Ginta Kaminska pārstāvēta Latvijas Zemnieku savienība (LZS), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Kaminskis Auces novadā vēlēšanās bija LZS saraksta līderis, politiskajam spēkam iegūstot 1679 jeb 76,15% balsu.

Savukārt «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» ieguvusi 437 jeb 19,82% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu