Tiesā cīnīsies par Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nolemts tiesā pārsūdzēt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu noraidīt Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu, aģentūrai LETA atzina viens no sūdzības iesniedzējiem, Latvijas Reģionu apvienības, «Latvijas attīstībai», politiskās partijas «Alternative» kandidātu saraksta iesniedzējs Vjačeslavs Dubovskis.

«Šāds CVK lēmums mums nebija nekāds pārsteigums. Patiesībā CVK citu lēmumu laikam nemaz nevarēja pieņemt, jo viņiem bija jātic Rēzeknes vēlēšanu komisijas atzinumam par vēlēšanu gaitu pilsētā. Tādēļ jau šodien Administratīvajai apgabaltiesai tiks nosūtīta CVK lēmuma pārsūdzība. Apgabaltiesai un tiesībsargājošajām institūcijām tiks nosūtītas arī papildus liecības par balsu pirkšanu Rēzeknē,» teica Dubovskis.

Sūdzības iesniedzēju pārstāvis norādīja, ka arī 2005.gada 12.marta Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanu rezultātus atcēla tieši tiesa.

Jau vēstīts, ka CVK 12.jūnijā izskatīju sūdzību par Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātiem un noraidīja aicinājumu atcelt pilsētas domes vēlēšanu rezultātus. CVK konstatēja, ka sūdzībā minētajiem apgalvojumiem, kas ir vēlēšanu komisijas kompetencē, nav pamatojuma.

Kā ziņots, sūdzību bija iesnieguši četru Rēzeknes domes deputātu kandidātu sarakstu pārstāvji - «Latvijas Krievu savienības» saraksta iesniedzējs Aleksandrs Kļimovs, «No sirds Latvijai» saraksta iesniedzējs Aivars Stikuts, «Latgales partijas», nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, partijas «Vienotība» kandidātu saraksta iesniedzēja Līvija Plavinska un Dubovskis.

Sūdzība tika pamatota ar vairākiem vēlēšanu gaitā, viņuprāt, konstatētiem pārkāpumiem.

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi pie varas jau astoņus gadus esošā partija «Saskaņa» ar tās līderi un pilsētas galvu Bartaševiču priekšgalā, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Par «Saskaņu» savas balsis šajās vēlēšanās atdeva 59,03% pilsētā deklarēto iedzīvotāju. Šis politiskais spēks četru gadu laikā ir būtiski kāpinājis vēlēšanās gūto balsu skaitu - 2013.gadā «Saskaņas centrs» guva 48,34 vēlētāju balsis. Līdz ar to «Saskaņa» nostiprina savas pozīcijas Rēzeknes pašvaldībā.

«Saskaņa» jaunajā domes sasaukumā ieguvusi deviņas deputātu vietas, kas ir par vienu vietu vairāk nekā 2013.gadā.

Ar krietni mazāku balsu skaitu otrajā vietā ierindojas partiju apvienība, kuras sastāvā ir «Latgales partija», nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» un «Vienotība». Par šo partiju apvienību nobalsoja 12,18% iedzīvotāju. Šai partijai domē būs divi deputāti.

Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība un partija «Vienota Rēzekne», kurām katrai domē būs pa vienam deputātam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu