Par Babītes novada domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēl Andreju Enci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par nākamā termiņa Babītes novada pašvaldības priekšsēdētāju šodien tika ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājs Andrejs Ence (LRA), zināja pašvaldībā.

Šodien tika sasaukta pirmā Babītes novada pašvaldības domes jaunā sasaukuma sēde, kuras darba kārtībā bija domes priekšsēdētāja un viņa vietnieka ievēlēšana, domes deputātu ievēlēšana pastāvīgajās komitejās, kā arī Administratīvās un Iepirkumu komisiju izveidošana.

Par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Ence, bet par priekšsēdētāja vietnieku Jānis Bērziņš (LRA).

Babītes novada iedzīvotāji domē ir ievēlējuši 15 deputātus, kuri pārstāv četrus sarakstus. LRA domē pārstāv Ence, Ilze Bērziņa, Jānis Kazaks, Vilnis Vaivods, Regīna Bērziņa, Evita Vinceviča, Jānis Bērziņš, Juris Ivanovs, Aivars Osītis un Kristaps Vilciņš. Partiju «Vienotība» domē pārstāv Nikolajs Antipenko un Dzidra Dūšele, partiju «Saskaņa» - Darja Cvetkova un Jevgēnijs Jemeļjanovs, bet nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - Gatis Štolcers.

Babītes novadā no 6849 balsstiesīgajiem iedzīvotājiem pašvaldības domes vēlēšanās piedalījās 3341 iedzīvotājs jeb 48,78% no 6849 balsstiesīgajiem. Salīdzinājumā ar 2013.gada vēlēšanām šogad iedzīvotāju aktivitāte bijusi par 4,36% augstāka.

Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti liecina, ka LRA ieguvusi 62,92% iedzīvotāju balsu, kas nodrošina desmit deputātu vietas, «Vienotība» ieguvusi 13,27% balsu - divas deputātu vietas, «Saskaņa» - 9,67% balsu - divas deputātu vietas, VL-TB/LNNK - 8,51% balsu - vienu deputāta vietu, bet Latvijas zemnieku savienība ieguva 2,76% vēlētāju balsu un domē neiekļuva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu