Gulbenes novadā varu pārņem ZZS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Andris Vējiņš (ZZS), pavēstīja pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Vita Kravale.

Vējiņa kandidatūru atbalstīja 13 no sanākušajiem 17 deputātiem, savukārt pret viņu balsoja četri deputāti no «Vienotības».

Iepriekšējais pašvaldības vadītājs Andris Apinītis (Reģionu alianse) šajā sasaukumā nemaz netika ievēlēts Gulbenes novada domē, jo no pirmā numura «Reģionu alianses» sarakstā viņš noslīdējis uz 16.vietu starp savas partijas 19 kandidātiem.

Gulbenes novadā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ieguva sešus mandātus. «Reģionu alianse» un «Vienotība» saņēma katra pa četriem mandātiem, bet «No sirds Latvijai» ieguva trīs krēslus domē.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā «Reģionu alianse» ieguva 36,74% balsu, ZZS - 26,71%, «Vienotība» - 23,39%, bet «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 5,15%. Pārējie politiskie spēki nebija pārvarējuši 5% barjeru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu