Daugavpils reģionālās slimnīcas mediķi norāda uz iestādes parādiem, kadru trūkumu un novecojušo aprīkojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien Daugavpils pilsētas domes vadības tikšanās gaitā ar Daugavpils reģionālās slimnīcas personālu mediķi pauda bažas par iestādes finansiālajām saistībām, jauno kadru trūkumu un novecojušo aprīkojumu.

Tikšanās gaitā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) informēja klātesošos par to, ka ir izveidota konsultatīvā darba grupa, kurā iekļauti dažādi medicīnas joms speciālisti, kura lems par to, kā palīdzēt slimnīcai attīstīties, risināt kadru jautājumu, atalgojuma jautājumu, uzlabot medicīnisko pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, lemtu par pašvaldības aptieku izveidi, kā arī risinātu citus aktuālus medicīnas jomas jautājumus.

Lai uzlabotu slimnīcas darbu, tai ir nepieciešams ne tikai papildus finansējums, bet arī reformas, tai skaitā arī štatu struktūrā, lai slimnīcu no kaut kā «neaptverama un amorfa» padarītu par kompaktu un ātri reaģējošu struktūru, norādīja Neiroloģijas nodaļas vadītājs Aleksandrs Kušnirovs.

Pašreizējai slimnīcas vadībai Kušnirovs pārmeta informācijas nesniegšanu par iestādes finansiālo stāvokli un sašutumu par to, ka par slimnīcas 1,5 miljonus eiro parādu uzzinājis tikai no publikācijām plašsaziņas līdzekļos. Tāpat Kušnirovs norādīja, ka slimnīcai būtu nepieciešama labāka sava darba koordinācija ar kaimiņu slimnīcām Rēzeknē un Jēkabpilī.

Bijušais slimnīcas vadītājs, Daugavpils domes deputāts Aivars Zdanovskis atzīmēja, ka daudzu problēmu pamatā ir dažādu jautājumu noklusēšana, kā arī uzsvēra, ka iestādes darbiniekiem ir jābūt informētiem, gan par to, kas iestādē notiek, gan arī par tās plāniem.

Daugavpils reģionālās slimnīcas ārsti norādīja arī uz problēmām saistībā ar novecojošo aprīkojumu, kadru trūkumu un līdzekļu nepietiekamību ieviest jaunas progresīvas ārstēšanas metodes. Tāpat tika norādīts uz sliktajām ietvēm un nepietiekamo auto stāvvietu skaitu pie slimnīcas.

Zdanovskis, viešot klātesošajiem cerības, norādīja uz to, ka tuvojas jaunais plānošanas periods un būs iespēja īstenot dažādus projektus, piesaistot ES finansējumu. 200 000 miljoni eiro medicīnas jomai esot solīti arī nodokļu reformas rezultātā.

Savukārt bijusī slimnīcas vadītāja Inta Vaivoda atzina, ka cerības uz aprīkojuma uzlabošanu vieš arī tas apstāklis, ka slimnīca ir sākusi sadarbību ar Rīgas Stradiņa universitāti.

Runājot par iespējamajām reformām ārstniecības iestādes darbībā, mediķi aicināja uzklausīt šajā procesā arī slimnīcas struktūrvienību vadītājus, jo tieši viņiem būs jānodrošina darbs, tādēļ viņu redzējums arī būtu ņemams vērā.

Daugavpils reģionālās slimnīcas pašreizējais vadītājs Reinis Joksts atzinīgi novērtēja pašvaldības vēlmi nestāvēt malā un palīdzēt slimnīcai risināt problēmas, kā arī norādīja, ka slimnīcai ir labas perspektīvas. Pakāpeniski tiekot risināta kadru problēma, tiek īstenots pārrobežu sadarbības projekts ar Zarasiem Lietuvā. Savukārt pārmetumus par finanšu informācijas nepieejamību viņš noraidīja, sakot, ka visa informācija esot pieejama slimnīcas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu