Cēsu novada dome no Valsts kases aizņemsies € 1,66 miljonus stadiona rekonstrukcijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Cēsu novada dome šonedēļ lēmusi no Valsts kases aizņemties 1,66 miljonus eiro Cēsu pilsētas stadiona rekonstrukcijai, informēja pašvaldības komunikācijas speciāliste Edīte Matuseviča.

Kopumā stadiona izmaksas sasniedz 3,55 miljonus eiro, taču tās vēlāk papildinās stadiona tribīņu izbūve. No minētās summas valsts finansējums ir 1,9 miljoni eiro. Pašvaldība līdz šim projektā ieguldījusi 2105 eiro, informēja Matuseviča.

Būvprojektu izstrādājis un autoruzraudzību veic SIA «BM - projekts» un pilnsabiedrība «BM Būvprojekts», bet pie būvdarbiem strādā pilnsabiedrība «Rere Vide 1».

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka Cēsu pilsētas stadiona atjaunošanā iesaistīts arī SIA «Jurēvičs un partneri», kas par 39 700 eiro sniedz eksperta pakalpojumus būvdarbu iepirkumā un būvuzraudzībā. Šī paša uzņēmuma darbinieki veica arī Siguldas sporta kompleksa būvuzraudzību un tika aizturēti kriminālprocesā par 46 000 eiro liela kukuļa prasīšanu saistībā ar ēkas nodošanu ekspluatācijā. Notikušo kriminālprocesā izmeklē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

«Firmas.lv» dati liecina, ka Rīgā reģistrētais SIA «BM - projekts» pērn nopelnīja 7269 eiro, bet tā apgrozījums sasniedza 938 265 eiro. Mārtiņam Blūmentālam piederošajā uzņēmumā strādā 18 darbinieki.

Savukārt pilnsabiedrības «BM Būvprojekts» apgrozījums 2016.gadā sasniedza 44 303 eiro, bet peļņa - 19 431 eiro. Rīgā reģistrēto pilnsabiedrību veido SIA «BM - projekts» un SIA «Belss», liecina «Firmas.lv» informācija.

Mārupē reģistrētās pilnsabiedrības «Rere Vide 1» apgrozījums pērn sasniedza 4,84 miljonus eiro, taču tās zaudējumi sasniedza 85 252 eiro. Pilnsabiedrībā darbojas SIA «Re & Re» un SIA «Rere Vide», liecina «Firmas.lv» dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu