Aglonā rīkos Zemessardzes vasaras sporta spēles

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

Aglonā no 21. līdz 23. jūlijam tiks rīkotas Zemessardzes 26. vasaras sporta spēles, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Zemessardzes 26. vasaras sporta spēļu atklāšanas ceremonijā piedalīsies Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, Zemessardzes vienību pārstāvji un sporta spēļu dalībnieki, kā arī viņu tuvinieki, Aglonas novada domes priekšsēdētāja Ingūna Barkeviča, Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu bazilikas prāvests Daumants Abrickis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Preiļu daļas pārstāvji un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa pārstāvji, kā arī citi interesenti.

Aglonas bazilikā 21. jūlijā plkst. 18.20 būs aizlūgums par Latvijas Republikas Zemessardzi. Vasaras sporta spēles tiks atklātas 22. jūlijā ar parādes gājienu plkst. 8.35 no Aglonas vidusskolas uz Aglonas baziliku, kur plkst. 9.00 notiks atklāšanas ceremonija. Svinīgo uzrunu atklāšanas ceremonijā teiks Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš. Zemessardzes 26. vasaras sporta spēļu atklāšanas parādes muzikālo noformējumu nodrošinās Zemessardzes orķestris.

Trīs dienu sacensībās piedalīsies komandas no visām Zemessardzes vienībām. Sporta spēlēs dalībnieki sacentīsies 13 disciplīnās. Plānots, ka pasākumu apmeklēs aptuveni tūkstotis cilvēku.

Vasaras sporta spēļu mērķis ir gatavot Latvijas karavīrus un zemessargus valsts aizsardzībai, veicināt fiziskās sagatavotības un sporta attīstību Zemessardzē, kā arī noskaidrot labākās Zemessardzes struktūrvienības un sportistus.

Šogad sporta spēles organizē Zemessardzes 35. Nodrošinājuma bataljons sadarbībā ar Zemessardzes 3. brigādi un Zemessardzes štābu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu