Daugavpils pilsētas domē nozuduši dokumenti par € 275 000 vērtu iepirkumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Daugavpils pilsētas domē, veicot atsevišķu iepirkumu pārbaudi, konstatēta dokumentu pazušana, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

(Papildināta no 7.rindkopas.)

Lieta ir saistīta ar vispārīgās vienošanās ar iepirkuma uzvarētāju par piena produktu piegādi Daugavpils mācību iestādēm pazušanu. Iepirkuma summa ir aptuveni 275 000 eiro.

Iepirkumā uzvarējušais uzņēmums «Junona Bep» 2016.gada augustā parakstīja līgumu ar Daugavpils Izglītības pārvaldi un sāka piena produkcijas piegādi Daugavpils 16.vidusskolai, tikmēr domes iepriekšējā vadība lika parakstītās vispārīgās vienošanās oriģinālus nogādāt uz domi, kur tie arī nozuda.

Iepirkuma locekļiem tika paziņots, ka vispārīgā vienošanās ar uzņēmumu «Junona Bep» netika parakstīta un tika veikts jauns iepirkums, kurā uzvarēja jau «Latgales Piens».

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) pieļauj, ka iepriekšējā domes vadība bija ieinteresēta, lai konkursā uzvarētu tieši AS «Latgales Piens».

Par notikušo ir informēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Bijušais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija), komentējot minēto paziņojumu, aģentūrai LETA atzina, ka nezinot nevienu dokumentu, kurš būtu nozudis. «Pie manis uz kabinetu neviens Iepirkumu dokuments nav nests,» norādīja Lāčplēsis.

Lāčplēsis pieļāva, ka minēto paziņojumu Elksniņš ir izplatījis, mēģinot safabricēt vismaz kaut ko, lai attaisnotu savus iepriekšējos izteikumus.

«Elksniņš, kā amatpersona mani iepriekš ir apvainojis nozieguma pastrādāšanā, domes sēdes gaitā paziņojot, ka es esmu iejaucies iepirkumu komisijas darbībā. Patlaban Elksniņš ir sapratis savu kļūdu un attaisnojumam mēģina safabricēt vismaz kaut ko,» teica Lāčplēsis.

Patlaban bijušais Daugavpils mērs gaidot skaidrojumu un vērsīšoties ar pieprasījumu tiesā par amatpersonas rīcību, par apmelošanu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu