Ķekavas domes koalīcijas līgumu sešas partijas plāno parakstīt nākamnedēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ķekavas novadā ir noslēgušās koalīcijas veidošanas sarunas, un sešu partiju koalīcijas līguma parakstīšana par kopīgu darbu Ķekavas novada domē, kā arī koalīcijas rīcības plāna apstiprināšana paredzēta nākamā nedēļas sākumā, informēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta līderis Neils Kalniņš.

Koalīcijā strādās 12 deputāti no sešām politiskajām partijām, tādējādi veidojot stabilu vairākumu, norāda politiķis. Tajā būs deputāti no JKP Kalniņš, Andris Ceļmalnieks, Viktorija Baire, Olafs Klūdziņš un Dzintra Medne, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) deputāti Aigars Vītols un Indra Priede, no Latvijas Zaļās partijas (LZP) - Voldemārs Pozņaks, Vidzemes partijas deputāts Valts Variks, partiju apvienības, kurā ietilpst «Vienotība», «Politiskā partija Izaugsme» un «Latvijas attīstībai», Juris Jerums un Juris Žilko, bet no Reģionu alianses (RA) - Arnols Keisters, aģentūru LETA informēja Kalniņš.

Pirmā domes sēde plānota 11.augustā. Pēc koalīcijas līguma un rīcības plāna parakstīšanu JKP ar politiskajiem partneriem domē apspriedīs arī potenciālā novada mēra kandidatūru.

JKP ir trīs iespējamie kandidāti mēra amatam - Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks, Nacionālā veselības dienesta direktora vietniece Viktorija Baire un Kalniņš. «Par konkrētu JKP nominēto novada mēra amata kandidātu runāsim tad, kad būsim nonākuši līdz koalīcijas līguma un rīcības plāna parakstīšanai un, protams, konsultējoties ar saviem partneriem,» uzsver JKP saraksta līderis.

Viņš norāda, ka tagad ir pāragri runāt arī par kādiem citiem amatiem. «Pašlaik tas noteikti vēl nav aktuāli, jo pats svarīgākais ir rīcības plāns, bet tālāk jau arī noteikti visi kopā diskutēsim par cilvēkiem, kas piemērotāki vienam vai otram amatam,» pauž politiķis.

Koalīcijas veidošanas laikā pārrunas tika veiktas ar visiem domē ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, lai saprastu, kuri no tiem būtu gatavi strādāt kopā ar JKP deputātiem un būtu gatavi vienoties par kopīgu rīcības plānu novada attīstībai, norāda Kalniņš.

«Kopā ar koalīcijas partneriem noteikti mainīsim vadības stilu un darba metodes novada domē. Kā jau esam solījuši saviem atbalstītājiem pirms vēlēšanām - novada vadībai jābūt atvērtai un atklātai un jābalstās uz iedzīvotājiem saprotamu, sistemātisku un plānveidīgu novada attīstību,» gaidāmā rīcības plāna stūrakmeņus raksturo JKP Ķekavas novada domes saraksta līderis.

Kā ziņots, Ķekavas novadā pašvaldības vēlēšanu atkārtotajā balsojumā uzvarēja JKP, kas ieguva piecus deputātu mandātus, līdz ar to šī partija arī uzņēmās līdera lomu koalīcijas veidošanas sarunās. Pa diviem deputātu krēsliem novada domē ieguva LZS, «Gods kalpot mūsu Latvijai» un līdzšinējā mēra Damlica pārstāvētā RA, kā arī partiju apvienība, kurā ietilpst «Vienotība», «Politiskā partija Izaugsme» un «Latvijas attīstībai». Savukārt pa vienam deputāta mandātam Ķekavas novada domē ieguva LZP, «Saskaņa», «Vienoti Latvijai» un Vidzemes partija. Līdz ar to kopumā domes 17 deputātu krēslos sēdīsies deviņu dažādu sarakstu pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu