Īsi pirms esošās domes pilnvaru beigām izsludina sarunu procedūru Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ķekavas novada dome 26.jūlijā izsludinājusi sarunu procedūru Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvei, informēja skolas padomes priekšsēdētājs, vēlēšanās uzvarējušās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta līderis Neils Kalniņš.

Kalniņš norāda, ka dome par šo faktu nav informējusi sabiedrību, līdz ar to tas esot tapis zināms vien šodien. Viņš ir pārliecināts, ka domes rīcība ir prettiesiska. «Ir skaidrs, ka sarunu procedūra aptuveni 4 miljonu eiro lielu celtniecības darbu gadījumā ir absolūti nepiemērots un prettiesisks risinājums un ļoti laba augsne koruptīviem darījumiem,» pauž Kalniņš.

Padomes rīcībā ir informācija, ka savus projektus iesnieguši četri uzņēmumi. Pēc Kalniņa domām, viens no piedāvājumu iesniegušajiem uzņēmumiem - SIA «Abora» - ir piesaistīts vēl pašreizējam Ķekavas novada domes priekšsēdētājam Andim Damlicam («Reģionu alianse»). Uzņēmums esot piedāvājis pārbūvēt skolu par aptuveni 4 miljoniem eiro, darbus paveicot divu gadu laikā.

Pārbūves projekts paredzot pašreizējās skolas nojaukšanu un jaunas ēkas celtniecību tai pašā vietā. Savukārt skolas padome uzskata, ka tās pašreizējā teritorija ir pārāk maza. «Pļavniekalna sākumskolā no nākamā gada plāno 500 skolēnus. Esošajā vietā nevar uzbūvēt tik lielu skolu, kā nepieciešams apkaimei, tāpēc jāizvēlas cits risinājums, nevis tas, ko pēdējā brīdī cenšas izbīdīt Damlics. Viņš cenšas izmantot vēl pēdējās dienas domes priekšsēdētāja amatā, lai noslēgtu līgumu, kas ir klajā pretrunā ar iedzīvotāju interesēm un saimniecisku attieksmi pret novada līdzekļiem,» pauda Kalniņš.

Viņš uzskata, ka ir nepieciešams veikt iepirkumu jaunas skolas izbūvei.

Pirmā jaunās Ķekavas novada domes sēde plānota 11.augustā.

LETA jau vēstīja, ka Ķekavas novadā ir noslēgušās koalīcijas veidošanas sarunas, un sešu partiju koalīcijas līguma parakstīšana par kopīgu darbu Ķekavas novada domē. Kā iepriekš informēja Kalniņš, koalīcijā strādās 12 deputāti no sešām politiskajām partijām, tādējādi veidojot stabilu vairākumu. Koalīcijā nedarbosies līdzšinējais novada mērs Damlics.

JKP jaunajā domes sasaukumā atsakās sadarboties Damlicu tieši Pļavniekkalna sākumskolas dēļ. Damlics jūlijā bija izdevis rīkojumu sākt Pļavniekkalna sākumskolas pārcelšanu uz jaunām telpām vecajā Ķekavas sākumskolas ēkā, tomēr darbi tika apturēti, jo, pēc domē paustā, Kalniņš publiski aicināja skolas vecākus nodrošināt skolas «neaizskaramību».

Tāpat vēstīts, ka uz administratīvās izmeklēšanas laiku Administratīvā rajona tiesa ir daļēji apturējusi Pļavniekkalna sākumskolas nojaukšanu. Kā aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas pārstāve Ilze Piševa, 20.jūlijā ir ierosināta administratīva lieta saistībā ar Ķekavas novada domes izsniegto būvatļauju par Pļavniekkalna sākumskolas, metāla moduļu, sporta zāles un katlu mājas nojaukšanu.

Tiesa nav lēmusi par izsniegtās būvatļaujas darbības apturēšanu vai atjaunošanu. Taču, ierosinot lietu, uz likuma pamata būvatļaujas darbība tiek apturēta daļā par sākumskolas, sporta zāles un katlu mājas nojaukšanu, savukārt daļā par metāla moduļu demontāžu darbība netiek apturēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu