Saistībā ar tiesībsarga iebildumiem par kapavietu nomas maksu Jūrmalas dome konsultēsies ar VARAM

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Saistībā ar tiesībsarga Jura Jansona iebildumiem par kapavietu nomas maksu Jūrmalas dome konsultēsies ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), norādīja Jūrmalas domē.

Dome ir saņēmusi tiesībsarga atzinumu un notiek tā izvērtēšana, kā arī tiks veiktas konsultācijas ar VARAM kā pašvaldību darbību pārraugošo institūciju, lai saskaņotu tālāko rīcību, skaidroja domē.

Papildus dome vērš uzmanību uz to, ka ministrija vairākkārt jau ir paudusi savu viedokli, tostarp arī tiesībsargam, ka nomas maksas iekasēšana par kapavietu nomu nav prettiesiska.

Jau ziņots, ka tiesībsargs aicinājis Jūrmalas domi veikt grozījumus saistošajos noteikumos un atcelt, viņa skatījumā, patvaļīgi un prettiesiski noteikto maksu par kapavietas nomu, aģentūru LETA informēja Tiesībsarga biroja pārstāve Evita Berķe.

Viņa skaidroja, ka Jūrmalas pilsētas domes saistošajos noteikumos par kapsētu darbību un uzturēšanu cita starpā paredzēta gada maksa par kapavietas nomu - viens eiro par kvadrātmetru. Dome norādījusi, ka valsts nav noteikusi kapavietu uzturēšanas kārtību, un dome ieviesusi maksu par kapavietas nomu, lai varētu uzturēt un apsaimniekot kapsētas.

Jansons uzskata, ka Jūrmalas dome, nosakot maksu par kapavietas nomu, rīkojusies ne vien patvaļīgi un pretēji Satversmē noteiktajam, bet arī pārsniegusi pašvaldībai piešķirtās kompetences robežas.

Tiesībsargs aicinājis ne vēlāk kā līdz šī gada 1.novembrim veikt attiecīgos grozījumus domes saistošajos noteikumos un atcelt prettiesiski noteikto nomas maksu par kapavietu lietošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu