Daugavpils pašvaldības uzņēmumi - politiskā barotava. Dome maina kadrus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Daugavpils pašvaldības uzņēmumi tikuši izmantoti kā «Latgales partijas» barotava, LTV raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš («Saskaņa»), skaidrojot kadru mainību pilsētas uzņēmumos.

«Pašvaldības uzņēmumu vadītāju nomaiņa nav saistīta tikai ar uzticības jautājumu. Ir bijuši arī citi pārkāpumi no vadītāju puses,» sacīja jaunais Daugavpils mērs, kurš pēc pašvaldību vēlēšanām amatā nomainīja savu priekšteci Jāni Lāčplēsi, vienlaikus «Latgales partijas» līderi.

Vadītāju nomaiņa Daugavpilī gaidāma reģionālajā slimnīcā, pašvaldības policijā, dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmumos un citur. Eksniņš norādīja, ka reģionālās slimnīcas zaudējumi ir pusotrs miljons eiro, pietrūkst ārstu, bet medicīniskā palīdzība daudzos gadījumos netiek sniegta. Viņš sacīja, ka tiks risināts jautājums par diennakts aptieku trūkumu Daugavpilī. «Zāļu valsts aģentūrai esam lūguši izstrādāt plānu par papildus aptieku atvēršanu Daugavpili,» sacīja mērs.

Saistībā ar Daugavpils pašvaldības policijas priekšnieku Vladimiru Gudakovski, kurš pēc atstādināšanas no amata uz laiku bija ieslēdzies savā kabinetā, Latgales apgabaltiesā notiek disciplinārlietas skatīšana par kompetences jautājumiem. Eksniņš neizlēdz, ka «atlūgumu šobrīd raksta» arī dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmuma vadība.

«Lai uztraucas politiskie ielikteņi un tie, kuru kvalifikācija neatbilst ieņemamajam amatam,» sacīja mērs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu