No amata atbrīvo «Kandavas komunālo pakalpojumu» vadītāju (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien Kandavas novada dome no amata atbrīvojusi SIA «Kandavas komunālo pakalpojumi» valdes locekli Pēteri Krampīti, informēja Kandavas novada domes pārstāve Līga Šupstika.

Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede šodien uz tikšanos aicināja domes deputātus, lai informētu par konstatētajiem pašvaldībai piederošā uzņēmuma «Kandavas komunālie pakalpojumi» (KKP) valdes locekļa Krampīša pārkāpumiem.

Kā viens no pārkāpumiem tiek minēts masu medijos izskanējusī informācija par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu paaugstināšanu Kandavas novadā ar 2018.gada 1.janvāri par 45%. Pašvaldība saņēmusi neapmierinātu iedzīvotāju zvanus.

Domes vadība par notiekošo neesot bijusi informēta, jo KKP valdes loceklis Krampītis bez Kandavas novada domes informēšanas esot iesniedzis tarifa izmaiņas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) par vienota tarifa noteikšanu novadā, un ūdens un kanalizācijas cenu paaugstināšanu. Šā gada martā iesniegtajā KKP 2016.gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka ūdenssaimniecības pakalpojumiem piemērots ekonomiski pamatots tarifs, kas rada neizpratni par valdes locekļa plānoto ieceri palielināt ūdens un kanalizācijas cenas, uzsver domes vadība.

Krampītis līdz pat Kandavas novada domes 2017.gada 29.jūnija sēdei, kurā deputāti uzlika pienākumu viņam uzsākt darbu pie projektu pieteikumu sagatavošanas, neko neesot darījis, lai veicinātu uzņēmuma attīstību un piesaistītu publisku finansējumu, uzņēmuma līdzšinējo vadību kritizēja Priede. Iniciatīva neesot izrādīta piecu mēnešu garumā un tikai pēc deputātu pieprasījuma Krampītis iesniedzis projekta «Ūdenssaimniecības attīstība Kandavā II kārta» pieteikumu, kas novada domei radot bažas par pieteikuma kvalitāti.

Tāpat «smagi pārkāpumi» esot konstatēti valdes locekļa citās rīcībās, jo neskatoties uz to, ka KKP statūtos noteikts, ka valdes loceklis ir tiesīgs bez kapitāla daļu turētāja saskaņojuma parakstīt saimnieciskos līgumus par naudas summu līdz 5000 eiro, Krampītis vienpersonīgi esot noslēdzis divus līgumus par summām 5880,6 eiro un 36 300 eiro, tādejādi pārkāpjot KKP statūtos noteiktās valdes locekļa pilnvaras.

Domes deputātu diskusijas radījis jautājums par neseno ūdensvada plīsumu Ozolu un Zīļu ielu rajonā, kad bojājumi netika operatīvi novērsti, kā arī iedzīvotāji netika par situāciju savlaicīgi informēti un bija spiesti diennakti pavadīt bez ūdens. Tika norādīts arī uz nepietiekamu interesi, līdzdalību un kontroli projektā par siltumtrašu izbūvi Kandavā.

Savukārt Kandavas novada domes priekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule norādīja, ka ir vairākkārt centusies saņemt no KKP valdes locekļa Krampīša informāciju, kas saistīta ar ūdenssaimniecību un siltumapgādi, bet nepieciešamo informāciju no Krampīša neesot varējusi saņemt, vai arī tā ir bijusi pretrunā ar pirms tam mutiski sniegto informāciju, kas esot radījusi neuzticību Krampītim.

Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 81.panta pirmajā daļā noteikts, ka valdes locekli var atsaukt, ja tam ir svarīgs iemesls, savukārt minētā panta otrajā daļā noteikts, ka par svarīgu iemeslu jebkurā gadījumā uzskatāma pilnvaru pārkāpšana, pienākumu neizpilde vai nepienācīga izpilde, nespēja vadīt sabiedrību, kaitējuma nodarīšana sabiedrības interesēm, kā arī dalībnieku sapulces lēmums par uzticības zaudēšanu.

Ņemot vērā iepriekšminētos apstākļus, Kandavas novada domes priekšsēdētāja un lielākā daļa deputātu izteica neuzticību KKP valdes loceklim Krampītim, un ar šā gada 16.augustu viņš tiek atbrīvots no valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas.

Lai nodrošinātu kapitālsabiedrības nepārtrauktu darbību, steidzamības kārtā tika domāts par KKP valdes locekļa pienākumu izpildītāju. Drīzumā tiks rīkots konkurss uz vakanto amatu, bet līdz konkursa noslēgumam KKP valdes locekļa pienākumus pildīs Jānis Zandbergs. Zandbergs ieguvis maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā, un viņam ir ievērojama pieredze projektu vadīšanā un īstenošanā.

Kā ziņots, vasaras sākumā pēc pašvaldību vēlēšanām Kandavā mainījās vara.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu