Mērsraga ostā būs apskatāmi starptautisku militāru mācību kuģi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mērsraga ostā šodien ikvienam interesentam apskatei būs atvērti Latvijas un sabiedroto Jūras spēku kuģi, kas piedalās mācībās «Open Spirit 2017», informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Jau ziņots, ka Latvijas teritoriālajos ūdeņos līdz 31.augustam notiek ikgadējās starptautiskās militārās mācības «Open Spirit 2017», kuru mērķis ir iznīcināt no Pirmā un Otrā pasaules kara laikiem palikušos sprādzienbīstamos priekšmetus.

Latvijas Jūras spēku vadītajā operācijā šogad piedalās 15 kuģi un sešas ūdenslīdēju atmīnētāju komandas no desmit valstīm - Beļģijas, Kanādas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas un Lielbritānijas. Mācībās piedalīsies arī Baltijas valstu kuģu eskadra un NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupa.

Latviju tajās pārstāvēs pretmīnu kuģi «Imanta» un «Rūsiņš», kā arī štāba un apgādes kuģis «Varonis». Savukārt Latvijas Jūras spēku flagmanis «Virsaitis» pārstāvēs NATO vienību.

Mācības «Open Spirit» rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm, un to uzdevums ir attīrīt kuģošanas ceļus un zvejas rajonus no Baltijas jūras dzelmē palikušajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem, tādējādi samazinot iespējamos riskus kuģošanas drošībai. Starptautiskās mācības palīdz pilnveidot arī štābu, mīnu kuģu un to ūdenslīdēju atmīnētāju komandu sadarbību un savietojamību, taktiku un procedūras NATO un programmas Partnerattiecības mieram vienību starpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu