Direktore: Remontdarbi Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā mācību procesu netraucēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šoruden plānotie neatliekamie remontdarbi divās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas ēkās mācību procesu netraucēs, sacīja skolas direktore Inga Auziņa.

Skolas ēkai Ausekļa ielā 11/15, kur mācās mūzikas skolas audzēkņi, plānots tikai fasādes remonts, kas nekādi nevar ietekmēt mācību procesu skolas telpās, norādīja direktore. Savukārt Alejas ielā 18, kur ir mācību telpas daļai mākslas novirziena audzēkņu, plānots jumta konstrukciju remonts, un, iespējams, remontdarbu dēļ mācības kādu laiku varētu pārcelt uz citām telpām. «Pagaidām gan vēl nekāds lēmums par to nav pieņemts, jo tikai šodien saņēmām ļoti priecīgo ziņu, ka valdība ir piešķīrusi finansējumu remontdarbiem,» skaidroja Auziņa. Skolai nebūšot nekādu problēmu uz laiku nepieciešamības gadījumā nodrošināt mācību procesu citās telpās. «Mūsu audzēkņi mācās piecās dažādās vietās pilsētā, ieskaitot Liepājas koncertzāli «Lielais dzintars»,» norādīja skolas direktore. Vissliktākajā gadījumā Alejas ielas ēkas audzēkņiem mācību process varētu tikt pārtraukts uz nedēļu, bet ne ilgāk, pieļāva direktore.

Pirmajos rudens mēnešos plānots organizēt būvdarbu iepirkumu, un, ja viss noritēs kā plānots, tad reāli būvdarbi varētu notikt novembrī vai decembrī, pieļāva Auziņa.

«Skolas audzēkņi šajās ēkās var justies pilnīgi droši,» uzsvēra direktore, skaidrojot, ka ar apdraudējumu esot jāsaprot potenciālā bīstamība nākotnē, ja nekas netiktu darīts ēku sakārtošanai.

Kā ziņots, valdība šodien nolēma Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas ēku remontam piešķirt 240 606 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kultūras ministrija skaidro, ka papildu finansējums ir nepieciešams, lai novērstu avārijas situāciju.

Viena no vidusskolas mācību ēkām atrodas Ausekļa ielā 11/15. Nekustamais īpašums ir Valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis. Liepājas pilsētas būvvalde apskatē novērojusi plaisas apmetumā un ēkas sienas fragmentus bez apmetuma. Būvvalde secinājusi, ka kopumā ēkas fasādes elementu bojājumi un tās tehniskais stāvoklis apdraud skolēnu, garāmgājēju veselību un dzīvību. Minētā ēka arī atrodas blakus ģimnāzijas ēkai, un gar to notiek intensīva skolu audzēkņu un gājēju kustība.

Apskatot otru mācību ēku Alejas ielā 18, būvvalde secinājusi, ka nama jumta konstrukcijas ir avārijas stāvoklī, kas var novest pie jumta seguma un nesošo konstrukciju sabrukšanas un ēkas ekspluatācijas pārtraukšanas mācību gada laikā. Ēkai ir bojāts griestu apmetums un siltumizolācija, kas ietekmē mikrobioloģisko situāciju mācību telpās un audzēkņu drošību gan pelējuma sēnīšu sporu izplatīšanās dēļ, gan ekspluatācijas drošības dēļ, kad no griestiem nenovēršami sāks krist apmetums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu